ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Η νέα σχολική χρονιά άρχισε με τη δράση «Μια Αγκαλιά για τα Παιδιά»

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Παραδόθηκαν από την Περιφέρεια Κρήτης στους εκπροσώπους των Δομών Παιδικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου σχολικά είδη για την κάλυψη των αναγκών των ωφελούμενών τους.

Η Περιφέρεια Κρήτης-Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας, στο πλαίσιο των υπερτοπικών δράσεων υλοποίησης του Κοινωνικού της Προγράμματος για το έτος 2022 στην Κρήτη, προσφέρει στα παιδιά που φιλοξενούνται σε Δομές Παιδικής Προστασίας χαρά, αισιοδοξία και ελπίδα πραγματοποιώντας την Κοινωνική Δράση υψηλού συμβολισμού «Μια αγκαλιά για τα Παιδιά», διασφαλίζοντας για κάθε παιδί ένα πλήρες πακέτο σχολικών ειδών για την κάλυψη των εκπαιδευτικών του αναγκών για το νέο σχολικό έτος.

“ΧΡΥΣΟΣ

Στο πλαίσιο της παραλαβής των ειδών από εκπροσώπους των δομών της Π.Ε. Ενότητας Ηρακλείου, συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη Κρήτης  Σταύρο Αρναουτάκη, τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής Λάμπρο Καμπουράκη και τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκο Συριγωνάκη. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν, ο Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Σπύρος Επιτροπάκης και η Αν. Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας, Μαρία Λουκαδάκη, καθώς και εκπρόσωποι των δομών Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Πόρου, Στέγη Ανηλίκων Ηρακλείου και Παιδικά Χωριά SOS, οι οποίοι παρέλαβαν τα σχολικά είδη.

Σε όλη την Κρήτη

Τα σχολικά είδη στις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες έχουν ήδη παραληφθεί από τους Αντιπεριφερειάρχες προκειμένου να διανεμηθούν στις δομές της χωρικής αρμοδιότητάς τους. Τα σχολικά είδη της Δράσης «Μια Αγκαλιά για τα Παιδιά» (σακίδια πλάτης, κασετίνες, γραφική ύλη, είδη χειροτεχνίας κ.λ.π.) θα διανεμηθούν σε εκατό δεκαέξι (116) παιδιά που φιλοξενούνται στις παρακάτω Δομές σε όλη την Κρήτη:

“IN_AND_OUT

Στέγη Ανηλίκων. Εταιρία Προστασίας Ανηλίκων Ηρακλείου

Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Ηρακλείου (Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης)

Mechanical Solutions

Μονάδες Παιδικής Προστασίας Ιεράς Μονής «Παναγίας Καλυβιανής»

Παιδικό Χωριό SOS Κρήτης

Παράρτημα Προστασίας Παιδιού-Νέων Χανίων (Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης)

Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Χανίων, Στέγη Κοριτσιού «Ο Άγιος Νεκτάριος»

Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Λασιθίου (Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης)

Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Προσφύγων Ανωγείων

Αναλυτικότερα, ο αριθμός των παιδιών που θα λάβουν τα σχολικά είδη ανά Περιφερειακή Ενότητα αποτυπώνεται ως εξής:

1.​Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου : 51 παιδιά

2.​Περιφερειακή Ενότητα Χανίων      : 24 παιδιά

3.​Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου  : 14 παιδιά

4.​Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου   :  27 παιδιά

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης δήλωσε: «Για την Περιφέρεια Κρήτης, η υποστήριξη των Δομών Παιδικής Προστασίας παραμένει στρατηγική μας προτεραιότητα. Με την πρωτοβουλία «Μια Αγκαλιά για τα Παιδιά», μια δράση με ιδιαίτερους συμβολισμούς, επιβεβαιώνουμε την αντίληψή μας, ότι το μέλλον του τόπου πρέπει να δομηθεί στη βάση των αξιών της ισότητας, της συμμετοχής, των ίδιων ευκαιριών και της παροχής φροντίδας σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Με αφορμή τη σημερινή έναρξη του σχολικού έτους, ευχόμαστε σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα της Κρήτης μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά».

Ο Αντιπεριφερειάρχης, Λάμπρος Καμπουράκης, από την πλευρά του τόνισε: «Η Περιφέρεια Κρήτηςσχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις και προγράμματα που προσβλέπουν στην άρση και άμβλυνση των παραγόντων που αποτελούν αίτιες αποκλεισμού των παιδιών αυτών και στη διασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης και απρόσκοπτης παραμονής τους στη σχολική κοινότητα. Με την υπερτοπική δράση «Μια Αγκαλιά για Παιδιά» διασφαλίζεται ότι όλα τα φιλοξενούμενα παιδιά των δομών αυτών θα έχουν τα απαραίτητα σχολικά είδη για να ξεκινήσουν τη νέα χρονιά με χαρά και δημιουργικότητα, χωρίς περιορισμούς και εμπόδια».


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button