ΚΡΗΤΗ

Κρήτη | Δωρεάν πρόγραμμα ψυχοκοινωνικής στήριξης

Η ΑΜΚΕ Ψυχοκοινωνικής Στήριξης “Η ΑΡΩΓΗ”’ ανακοινώνει την έναρξη προγράμματος ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, σύμφωνα με την υπ. αριθ.Γ3β/Γ.Π.οικ77463/02-12-2020 έγκριση σκοπιμότητας του Υπουργείου Υγείας, στον ενήλικο γενικό πληθυσμό της Κρήτης, με σκοπό την αντιμετώπιση των επιπτώσεων που έχει επιφέρει η πανδημία του covid-19 στην ψυχική υγεία.

Αναλυτικότερα, το συγκεκριμένο πρόγραμμα περιλαμβάνει υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης τηλεφωνικά και μέσω διαδικτυακών εφαρμογών επικοινωνίας (Skype, whats up, messenger, viber, zoom), σχετικά με την αντιμετώπισή των ψυχικών επιπτώσεων της πανδημίας και τη διαχείριση του άγχους και του αυξημένου συναισθηματικού φορτίου που αυτή προκαλεί. Στελεχώνεται από τρεις 3 ψυχολόγους, έναν 1 κοινωνικό λειτουργό και αφορά σε όλους τους νομούς της Κρήτης.

neratzoulis neo

Στους ωφελούμενους του προγράμματος περιλαμβάνονται:

  • οι εργαζόμενοι της πρώτης γραμμής (υγειονομικό προσωπικό, ΒΣΣ, ΕΚΑΒ, οδηγοί ΜΜΜ κτλ)
  • οι ασθενείς με covid-19 καθώς και το οικογενειακό τους περιβάλλον .
  • ασθενείς με χρόνια νοσήματα και χρόνιες παθήσεις (όπως διαβητικοί, καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς κ.α) και οι οικογένειες αυτών.
  • Άνεργοι και επιχειρηματίες
    ο γενικότερος πληθυσμός

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την ΚΜΨΥ, στο 6943071377 κατά τις εργάσιμες ημέρες Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 10:00πμ – 18:00μμ.
Σχετικά άρθρα

Back to top button