ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Αυξημένη η κίνηση σε λιμάνια και αεροδρόμια

Αυξημένη είναι η επιβατική κίνηση σε λιμάνια και αεροδρόμια όλης της Κρήτης με άλλους να φεύγουν από το νησί και άλλοι να έρχονται εν όψει του τριημέρου του Πάσχα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο στο λιμάνι του Ηρακλείου όσο και στο λιμάνι των Χανίων τα πλοία φεύγουν κι έρχονται από τον Πειραιά γεμάτα.

Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στα αεροδρόμια «Ν. Καζαντζάκης» και «Ι. Δασκαλογιάννης» που από σήμερα μέχρι και την Κυριακή υπάρχουν καθημερινά δεκάδες πτήσεις απ’ όλη την Ελλάδα – και κάποιες από το εξωτερικό – με τους εκδρομείς της τελευταίας στιγμής να δυσκολεύονται κατά πολύ να βρουν κάποιο εισιτήριο.

Στους δρόμους οι… αστυνομικοίΩς προς τους Κρητικούς που θα κάνουν Πάσχα στο… χωριό θα πρέπει να γνωρίζουν πως η ΕΛ.ΑΣ. έχει αυξήσει τα μέτρα της σε όλο το οδικό δίκτυο με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των εκδρομέων.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν:

-Αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής

-Ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα

-Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους – εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων

-Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακών προβλημάτων,

-Αυξημένα μέτρα σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, υπεραστικά ΚΤΕΛ)

Επίσης συνεργεία της Τροχαίας θα διενεργούν ειδικούς και γενικούς ελέγχους, για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κλπ, καθώς και για παραβάσεις που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση.

CNA Stream

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close