ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Αυτό είναι το νέο καινοτόμο πρόγραμμα από τη ΝορβηγίαΈνα νέο πρόγραμμα για ελληνικές επιχειρήσεις που καινοτομούν ξεκινά στην Ελλάδα και παρουσιάστηκε στην Κρήτη. Το «Business Innovation Greece» έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για ελληνικές επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται στους τομείς της Πράσινης Βιομηχανίας, της Γαλάζιας Οικονομίας, της Ναυτιλίας και των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών.Το πρόγραμμα υλοποιείται από τον κρατικό οργανισμό της Νορβηγίας «Innovation Norway» κι αποτελεί μέρος των επιχορηγήσεων από τις χώρες του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Νορβηγία, Ισλανδία, Λίχτενστάιν) και της Νορβηγίας (ΕΑΑ & Norway Grants 2014-2021) με στόχο να ενισχύσει τον ιδιωτικό επιχειρηματικό τομέα της Ελλάδας.

Εκπροσωπώντας την Περιφέρεια και τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για Ευρωπαϊκά και Διεθνή θέματα, Γιώργος Αλεξάκης, στον χαιρετισμό του κατά την έναρξη της εκδήλωσης για την παρουσίαση του προγράμματος, υπογράμμισε την ενεργή συμμετοχή της Περιφέρειας σε ευρωπαϊκά προγράμματα, τριάντα από τα οποία είναι σε εξέλιξη στην παρούσα φάση.Αναφέρθηκε στο υψηλού επιπέδου επιστημονικό ανθρώπινο δυναμικό, τα ερευνητικά ιδρύματα και την επιχειρηματική ανάπτυξη στο νησί, και τόνισε τις εστιασμένες προσπάθειες για υλοποίηση καινοτόμων προγραμμάτων στο πλαίσιο της Στρατηγικής Καινοτομίας της Περιφέρειας, με έμφαση στο Περιβάλλον, την Ενέργεια, τον Πολιτισμό, τον Τουρισμό, τον Πρωτογενή Τομέα και τη Γνώση.

Όπως τόνισε ο κ. Αλεξάκης, «παράλληλα ενθαρρύνουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, να διασυνδεθούν με την ερευνητική και ακαδημαϊκή κοινότητα, προκειμένου να αναπτυχθούν συνέργειες που θα επιφέρουν προστιθέμενη αξία στην οικονομία του νησιού».

Εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη χρηματοδότηση της Καινοτομίας σε ΜΜΕ, εκτιμώντας ότι η κατεύθυνση αυτή θα ενδυναμώσει τις προσπάθειες για βιώσιμη ανάπτυξη των ελληνικών επιχειρήσεων, κυρίως μικρού και μεσαίου μεγέθους. Παράλληλα, τόνισε τη θετική επίδραση που μπορεί να έχει το πρόγραμμα αυτό τόσο στην επιχειρηματικότητα του νησιού όσο και γενικότερα στην οικονομία της Κρήτης.

Η οικονομική στήριξη που θα λάβει κάθε επιχείρηση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επέκταση των δραστηριοτήτων της, καθώς και για την ανάπτυξη και υλοποίηση καινοτόμων αναπτυξιακών σχεδίων και εμπορικών δραστηριοτήτων.

Back to top button
Close
Close