ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Ασθενοφόρα μεταφέρουν περιστατικά χωρίς παρουσία γιατρού!

Ασυνόδευτα από γιατρό μεταφέρονται πολλά από τα περιστατικά των Κέντρων Υγείας στην Κρήτη, όπως καταγγέλλεται από το Πανελλήνιο Σωματείο Πληρωμάτων Ασθενοφόρων.

Σύμφωνα με το Σωματείο, αυτό συμβαίνει κατά παράβαση της εντολής του Υπουργείου Υγείας το οποίο ρητά αναφέρει πως αν δεν συνοδεύει γιατρός, πρέπει οπωσδήποτε στο ασθενοφόρο να υπάρχει επαγγελματίας υγείας.

caffeine adv2020b

«Εκτός της επικινδυνότητας που εμπεριέχει το όλο εγχείρημα του ασυνόδευτου περιστατικού με τις γνωστές σε όλους συνέπειες που ενδεχομένως μπορούν να προκύψουν, αποτελεί και αντισυναδελφική συμπεριφορά», αναφέρει στην καταγγελία του το Σωματείο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση-καταγγελία:

neratzoulis neo

«Παρ’όλες τις προσπάθειες μας (Πανελλήνιου Σωματείο Πληρωμάτων Ασθενοφόρων ΣΩ.Π.Α.-Π.Ε.Δ.Υ.) και της Διοίκησης της 7ης ΥΠΕ το τροπάριο συνεχίζει σε βάρος των Πληρωμάτων Ασθενοφόρων των Κέντρων Υγείας και με όλες τις συνέπειες που προκύπτουν και για τους πάσχοντες.

Το να κρίνει ένας ιατρός ότι το περιστατικό μπορεί να μεταφερθεί ασυνόδευτο (από ιατρό) αυτό είναι στην αποκλειστική κρίση του όπως και η ευθύνη του περιστατικού και αυτό δεν το κρίνουμε.

Το να το στέλνει ασυνόδευτο αυτό αποτελεί παράβαση της σχετικής εντολής του Υπουργείου που ρητά αναφέρει ότι εάν δεν χρίζει συνοδεία ιατρού τότε πρέπει να συνοδεύεται από επαγγελματία υγείας.

Εμείς λέμε ότι εκτός της επικινδυνότητας που εμπεριέχει το όλο εγχείρημα του ασυνόδευτου περιστατικού με τις γνωστές σε όλους συνέπειες που ενδεχομένως μπορούν να προκύψουν αποτελεί και αντισυναδελφική συμπεριφορά.

Το σωματείο μας ΣΩ.Π.Α.-Π.Ε.Δ.Υ. μετά από σχετικές καταγγελίες συναδέλφων θα προβεί άμεσα στα ενδεδειγμένα στην Διοίκηση και στο Υπουργείο».

CNA Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button