ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: «Απογειώθηκε» η κίνηση στο αεροδρόμιο Ηρακλείου

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Ξεπέρασαν τα 8 εκατομμύρια οι επιβάτες που έφτασαν και αναχώρησαν από το αεροδρόμιο Ηρακλείου το 2022. Πρόκειται για έναν αριθμό που θυμίζει παλιές, προ-κορωνοϊού εποχές.

Συγκεκριμένα, ο αριθμός αυτός ανέρχεται σε 8.062.695 άτομα κι ενώ τα δύο προηγούμενα χρόνια, η επιβατική κίνηση στο «Νίκος Καζαντζάκης», ήταν αισθητά μειωμένη.

“ΧΡΥΣΟΣ

Μόνο το 11μηνο Ιανουάριος – Νοέμβριος διακινήθηκαν συνολικά 7.943.009 επιβάτες. Το 2019 όλο το έτος είχαν διακινηθεί 7.947.814 επιβάτες. Βάσει υπολογισμών, σε σύγκριση με το 2021, παρατηρείται αύξηση που ξεπερνά το 57%.

Το περασμένο καλοκαίρι, σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, διακινήθηκαν περισσότεροι από 4 εκ. επιβάτες, ενώ το ίδιο διάστημα του 2019 ήταν περίπου 100 χιλιάδες λιγότεροι.

“IN_AND_OUT

Παραδοσιακά, ο Αύγουστος είναι ο μήνας που παρουσιάζει τη μεγαλύτερη κίνηση, με περισσότερο από 1,5 εκατομμύριο επιβάτες.

Στην πλειοψηφία τους οι τουρίστες που ήρθαν στο Ηράκλειο ήταν οι Γερμανοί, οι οποίοι πλησίασαν το ένα εκατομμύριο. Ακολούθησαν οι Βρετανοί και στο τέλος οι Γάλλοι.

Mechanical Solutions


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button