ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Απαγορεύτηκε η κολύμβηση στον Καρτερό

Απαγορεύτηκε η κολύμβηση στην παραλία Φλώριδα στον Καρτερό Ηρακλείου εξαιτίας της θαλάσσιας ρύπανσης που προκλήθηκε προχθές το βράδυ στην περιοχή.

Η απόφαση αυτή υπογράφηκε από τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, Ευριπίδη Κουκιαδάκη έπειτα από το πόρισμα και την εισήγηση από τους επόπτες δημόσιας υγείας.

«Η κολύμβηση απαγορεύτηκε σε 200 μέτρα πλάτος στην συγκεκριμένη παραλία. Η εισήγηση έγινε από τους επόπτες υγείας που πήγαν στην περιοχή – μετά από καταγγελία του λιμενικού – και έκαναν αυτοψία παίρνοντας δείγματα», ο κ. Κουκιαδάκης.

Μάλιστα, ήδη στην παραλία έχουν τοποθετηθεί πινακίδες που αναγράφεται “Απαγορεύεται η κολύμβηση” προς ενημέρωση των λουόμενων.Αυτήν την ώρα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι εξετάσεις των δειγμάτων και αναλόγως τα αποτελέσματα θα αρθεί ή θα συνεχιστεί το συγκεκριμένο μέτρο.

Ακόμα δεν γνωρίζουν την αιτία

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία που προκάλεσε την συγκεκριμένη θαλάσσια ρύπανση στην περιοχή.

Από την πρώτη στιγμή στο σημείο βρέθηκαν άνδρες του λιμενικού καθώς και στελέχη της διεύθυνσης υγείας που ερευνούν την υπόθεση με τα βλέμματα να έχουν στραφεί αυτήν την ώρα σε κτήρια που βρίσκονται στην Βιομηχανική Περιοχή.

Απαντήσεις σε όλα αυτά αναμένονται να δώσουν οι εξετάσεις στα δείγματα που έχουν πάρει οι αρχές και εξετάζονται στα ειδικά εργαστήρια.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close