ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Ανησυχία των λιμενικών για την αυξανόμενη ροή μεταναστών

Την έντονη ανησυχία της για την συνεχώς αυξανόμενη ροή μεταναστών που έχει παρατηρηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στις νότιες και ανατολικές ακτές της Κρήτης, εκφράζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης.

Όπως αναφέρουν οι λιμενικοί στην ανακοίνωσή τους, εξακολουθούν να μην υπάρχουν υποδομές υποδοχής μεταναστών στο νησί, ειδικά εν μέσω κορονοϊού, καθώς πρέπει οι εισερχόμενοι μετανάστες να υποβληθούν σε καραντίνα 14 ημερών.

caffeine adv2020b

Σύμφωνα με την Ένωση, τρανό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση των 17 μεταναστών που από τις 15/09 παραμένουν εντός περίφρακτου χώρου στο λιμάνι Σητείας και συγκεκριμένα στον χώρο αναμονής του επιβατηγού λιμένα, όπου μάλιστα εδώ και μερικές μέρες φιλοξενεί και άτομα θετικά στον covid-19.

«Είναι αδιανόητο εν μέσω πανδημίας να μην υπάρχουν σε όλη την Κρήτη χώροι υποδοχής μεταναστών οι οποίοι να μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως χώροι διαμονής για την υποχρεωτική περίοδο καραντίνας», αναφέρεται στην ανακοίνωση, με τους λιμενικούς να προσθέτουν και το πρόβλημα της έλλειψης φυλακών-κρατητηρίων που να πληρούν προϋποθέσεις εγκλησμού κρατουμένων που πάσχουν από covid-19.

neratzoulis neo

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«Η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης εκφράζει την ανησυχία της για την συνεχώς αυξανόμενη ροή μεταναστών που έχει παρατηρηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στις νότιες και ανατολικές ακτές της Κρήτης.

Μια ανησυχία που μετατρέπεται σε προβληματισμό καθόσον εξακολουθούν να μην υπάρχουν υποδομές υποδοχής μεταναστών πόσο μάλλον εν μέσω κορωνοϊού, που  πρέπει οι εισερχόμενοι μετανάστες να υποβληθούν σε καραντίνα 14 ημερών.

Τρανό παράδειγμα η περίπτωση των 17 μεταναστών που από τις 15/09 παραμένουν εντός περίφρακτου χώρου στο λιμάνι Σητείας και συγκεκριμένα στον χώρο αναμονής  του επιβατηγού λιμένα. Και μόνο από τη χρήση του χώρου όπως πιο πάνω αναφέρεται συνάγεται το ακατάλληλο του χώρου στον οποίο μάλιστα εδώ και μερικές μέρες φιλοξενεί και άτομα θετικά στον covid-19.

Είναι αδιανόητο εν μέσω πανδημίας να μην υπάρχουν σε όλη την Κρήτη χώροι υποδοχής μεταναστών οι οποίοι να μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως χώροι διαμονής για την υποχρεωτική περίοδο καραντίνας και ακόμα χειρότερο να μην υπάρχουν φυλακές-κρατητήρια που να πληρούν προυποθέσεις εγκλησμού   κρατουμένων που πάσχουν από covid-19, την στιγμή μάλιστα που καλούμαστε να ερχόμαστε σε άμεση επαφή μαζί τους, δεδομένου και των ελλείψεων σε προσωπικό των Υπηρεσιών που εκπροσωπούμε.

Όλα τα παραπάνω ενισχύουν την πάγια θέση της Ένωσης μας για αύξηση των οργανικών θέσεων των Λιμενικών Αρχών της Ανατολικής Κρήτης και ιδιαίτερα των Λιμενικών Αρχών Αγίου Νικολάου και Ιεράπετρας και την άμεση ενίσχυση αυτών με προσωπικό.

Ευελπιστούμε στην επανεξέταση των αιτημάτων για ενίσχυση των Λιμενικών Αρχών της Ανατολικής Κρήτης και όχι στην επιχειρούμενη αποδυνάμωση τους».

CNA Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button