ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Ανέγερση κέντρου νεότερης και σύγχρονης εικαστικής

Την στήριξη της Περιφέρειας στην ανέγερση και λειτουργία κέντρου νεότερης και σύγχρονης εικαστικής δημιουργίας που θα ανήκει στην Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών (ΕΚΙΜ), ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, μιλώντας παρουσία Αρχών, φορέων και πλήθους πολίτων, στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης στα εγκαίνια της έκθεσης έργων Διαμαντοπούλου που ανήκουν την συλλογή του Ζαχαρία Πορταλάκη.

Η ανακοίνωση από τον Περιφερειάρχη έγινε σε συνέχεια της ομιλίας του καθηγητή και προέδρου της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών Αλέξη Καλοκαιρινού, ο οποίος παράλληλα με το καλωσόρισμα στην έκθεση, παρουσίασε τα σχέδια του δρομολογούμενου κέντρου σύγχρονης εικαστικής δημιουργίας το οποίο -όπως είπε -θα αναγερθεί εντός των τειχών επί της οδού Αρχιεπισκόπου Μακαρίου σε οικόπεδο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού, θα καλύπτει έκταση περίπου 2000 τμ και θα αναλάβει την λειτουργία του η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών (ΕΚΙΜ).

Η ανακοίνωση της υλοποίησης του έργου έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από τους παριστάμενους ο δε κ. Καλοκαιρινός ευχαριστώντας δημόσια τον Περιφερειάρχη, αναφέρθηκε την αναγκαιότητα της υλοποίησης του κέντρου που θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο για την Κρήτη.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close