ΚΡΗΤΗ

Κρήτη | Αναστολές εργασίας – Μεγάλη πίεση στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου | +VideoΤροπολογία του υπουργείου Υγείας θα δίνει τη δυνατότητα σε όσους υγειονομικούς εμβολιαστούν από εδώ και στο εξής με την πρώτη δόση, να αρθεί το καθεστώς για τις αναστολές εργασίας, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

Την ίδια ώρα η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης ανέφερε ότι οι 412 περιπτώσεις υγειονομικών που τέθηκαν λόγω μη εμβολιασμού σε καθεστώς αναστολής εργασίας, επιχειρείται μέσω ενός σχεδιασμού αλλά και προσλήψεων σε επικουρικό προσωπικό να μην δημιουργήσουν σύνθετο πρόβλημα στη λειτουργία των δομών υγείας.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Μεγαλύτερη πίεση σε επίπεδο Κρήτης δείχνει να δέχεται το Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, με τον πρόεδρο εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ να ζητά άμεσα η Κυβέρνηση να αλλάξει ρότα και ανεξάρτητα από εμβολιασμό ή όχι, να επιστρέψουν στη θέση τους όλοι οι υγειονομικοί που απομακρύνθηκαν.

Στην Κρήτη το σύνολο των υγειονομικών στις νοσοκομειακές μονάδες του νησιού που έλαβαν αναστολή εργασίας καθώς δεν είχαν εμβολιαστεί, είναι 412, ανάμεσά τους το μεγαλύτερο μέρος εργαζόμενοι στη φύλαξη, τη σίτιση και την καθαριότητα χωρίς να λείπει και ένα ποσοστό ανεμβολίαστων νοσηλευτών, που επιχειρείται λόγω της απουσίας τους να αντιμετωπιστεί μέσω ενός σχεδιασμού, όπως τόνισε η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, η οποία πάντως πρόσθεσε ότι δεν παρατηρείται κάποιο έντονο πρόβλημα ως προς τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

swell adv 2021

Μεγαλύτερη πίεση όπως όλα δείχνουν δέχεται το νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου καθώς οι ελλείψεις εξαρχής δυσκόλευαν τις συνθήκες. Όπως εξήγησε η κ. Μπορμπουδάκη άμεσα θα τρέξει και η πρόσληψη επικουρικού προσωπικού προκειμένου να αποκατασταθούν οποιαδήποτε κενά.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Πάντως ξεκάθαρος ως προς τις προθέσεις όπως είπε της Κυβέρνησης εμφανίστηκε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ ο οποίος τόνισε ότι το σχέδιο για ιδιωτικοποιήσεις, συνεχίζεται κανονικά, με τους εργαζόμενους υγειονομικούς να χρησιμοποιούνται αυτή την ώρα ως ένα ιδιότυπο πείραμα που ανοίγει το δρόμο σε προσλήψεις με συμβάσεις που κάθε άλλο παρά διασφαλίζονται οι εργαζόμενοι και ακόμη περισσότεροι οι ασθενείς.


Πηγή
Με πληροφορίες από Νέα Κρήτη

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button