ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Αναχώρησαν από τη Σητεία οι μετανάστεςΑναχώρησαν το Σάββατο το απόγευμα από τη Σητεία οι μετανάστες, που είχαν μεταφερθεί στην περιοχή στις 15 Σεπτεμβρίου. Το σκάφος στο οποίο επέβαιναν βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή 12 περίπου ναυτικά μίλια ανατολικά του Νομού Λασιθίου.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της Μαρίζας Ψαράκη στην ΑΝΑΤΟΛΗ, από το ναυάγιο στο λιμάνι της Σητείας μεταφέρθηκαν 19 άνθρωποι ηλικίας από 15 έως 35 ετών, δύο γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Κατάγονται από το Πακιστάν, το Αφγανιστάν, το Μπαγκλαντές, τη Σομαλία, την Σρι Λάνκα, που μαζί με άλλους -μεταφέρθηκαν σε άλλες περιοχές της χώρας- είχαν ξεκινήσει από την Σμύρνη με προορισμό την Ιταλία. Εκτός από τους 19 μετανάστες στην Σητεία είχαν μεταφερθεί επίσης τρεις σοροί, δύο παιδιών και μίας γυναίκας.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Οι μετανάστες παρέμεναν στην αίθουσα του επιβατικού σταθμού στο λιμάνι της Σητείας. Στο Νοσοκομείο της Σητείας νοσηλεύτηκαν 5 από τους διασωθέντες. Δύο από αυτούς -ένας 16 και ένας 35 ετών – ταυτοποιήθηκαν στην πορεία θετικοί στον κορωνοϊό κατόπιν της διενέργειας δεύτερης δειγματοληψίας (η πρώτη είχε αρνητικό αποτέλεσμα για το σύνολο των μεταναστών).

Η θετική διάγνωση είχε προκαλέσει την έντονη ανησυχία της τοπικής κοινωνίας. Ευτυχώς δεν σημειώθηκε μετάδοση του υιού, ενώ σε τεστ επεβλήθησαν όλοι εμπλεκόμενοι, εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Σητείας, του Λιμεναρχείου, του Αστυνομικού Τμήματος, μέλη των εθελοντικών ομάδων κλπ.

swell adv 2021

Δύο από τους μετανάστες συνελήφθησαν και κρατήθηκαν για αρκετές ημέρες στο Α/Τ Σητείας κατηγορούμενοι για παράνομη διακίνηση μεταναστών. Ο ένας είχε διαγνωστεί και θετικός στον κορωνοϊό. Ακολούθως μεταφέρθηκαν σε φυλακές άλλης περιοχής.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Το Σάββατο λοιπόν το απόγευμα αναχώρησαν με αστυνομικά οχήματα και μέριμνα των Αστυνομικών Αρχών Σητείας και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου 15 μετανάστες για το Ηράκλειο. Κατόπιν για Αθήνα, όπου θα μεταφερθούν στην Διεύθυνση αλλοδαπών, για να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Στη Σητεία στο Α/Τ παραμένουν οι δύο ανήλικοι από το Πακιστάν, μέχρις ότου μεταφερθούν σε δομή ανηλίκων.


Σχετικά άρθρα

Back to top button