Τρίτη, 20 Απρ 21
box cafe adv2020
ΑρχικήΚΡΗΤΗΚρήτη: Αναχώρησαν από τη Σητεία οι μετανάστες

Κρήτη: Αναχώρησαν από τη Σητεία οι μετανάστες

cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
vasilakis
kingeight 2021a
kokolakis adv 2021 3

Αναχώρησαν το Σάββατο το απόγευμα από τη Σητεία οι μετανάστες, που είχαν μεταφερθεί στην περιοχή στις 15 Σεπτεμβρίου. Το σκάφος στο οποίο επέβαιναν βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή 12 περίπου ναυτικά μίλια ανατολικά του Νομού Λασιθίου.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της Μαρίζας Ψαράκη στην ΑΝΑΤΟΛΗ, από το ναυάγιο στο λιμάνι της Σητείας μεταφέρθηκαν 19 άνθρωποι ηλικίας από 15 έως 35 ετών, δύο γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Κατάγονται από το Πακιστάν, το Αφγανιστάν, το Μπαγκλαντές, τη Σομαλία, την Σρι Λάνκα, που μαζί με άλλους -μεταφέρθηκαν σε άλλες περιοχές της χώρας- είχαν ξεκινήσει από την Σμύρνη με προορισμό την Ιταλία. Εκτός από τους 19 μετανάστες στην Σητεία είχαν μεταφερθεί επίσης τρεις σοροί, δύο παιδιών και μίας γυναίκας.

mechanical adv 2021

Οι μετανάστες παρέμεναν στην αίθουσα του επιβατικού σταθμού στο λιμάνι της Σητείας. Στο Νοσοκομείο της Σητείας νοσηλεύτηκαν 5 από τους διασωθέντες. Δύο από αυτούς -ένας 16 και ένας 35 ετών – ταυτοποιήθηκαν στην πορεία θετικοί στον κορωνοϊό κατόπιν της διενέργειας δεύτερης δειγματοληψίας (η πρώτη είχε αρνητικό αποτέλεσμα για το σύνολο των μεταναστών).

apostolakis adv 2

Η θετική διάγνωση είχε προκαλέσει την έντονη ανησυχία της τοπικής κοινωνίας. Ευτυχώς δεν σημειώθηκε μετάδοση του υιού, ενώ σε τεστ επεβλήθησαν όλοι εμπλεκόμενοι, εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Σητείας, του Λιμεναρχείου, του Αστυνομικού Τμήματος, μέλη των εθελοντικών ομάδων κλπ.

Δύο από τους μετανάστες συνελήφθησαν και κρατήθηκαν για αρκετές ημέρες στο Α/Τ Σητείας κατηγορούμενοι για παράνομη διακίνηση μεταναστών. Ο ένας είχε διαγνωστεί και θετικός στον κορωνοϊό. Ακολούθως μεταφέρθηκαν σε φυλακές άλλης περιοχής.

Το Σάββατο λοιπόν το απόγευμα αναχώρησαν με αστυνομικά οχήματα και μέριμνα των Αστυνομικών Αρχών Σητείας και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου 15 μετανάστες για το Ηράκλειο. Κατόπιν για Αθήνα, όπου θα μεταφερθούν στην Διεύθυνση αλλοδαπών, για να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Στη Σητεία στο Α/Τ παραμένουν οι δύο ανήλικοι από το Πακιστάν, μέχρις ότου μεταφερθούν σε δομή ανηλίκων.

zygos gif 2020b
wind one adv
bbq stories2020
notakis adv
tech store adv 2021
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble