ΚΡΗΤΗ

Κρήτη | 51χρονη έβγαζε μεροκάματο σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης ως νύφη ή ως οικιακή βοηθόςΆλλοτε εμφανιζόταν ως νύφη και άλλοτε ως οικιακή βοηθός «ψαρεύοντας» θύματα σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και φαίνεται ότι είχε τον τρόπο να πείσει τους παθόντες αφού συνολικά κατάφερε να «ξαφρίσει» 3.600 ευρώ.

Ο λόγος για την 51χρονη η οποία είχε «χτυπήσει» 3 φορές εξαπατώντας τα θύματά της τον Ιανουάριο, ωστόσο η υπόθεση εξιχνιάστηκε τώρα από την Αστυνομία.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Στην μία περίπτωση στο δήμο Αρχανών – Αστερουσίων κατάφερε να εξαπατήσει ηλικιωμένο που μέσω σελίδας κοινωνικής δικτύωσης, ζητούσε οικιακή βοηθό. Η 51χρονη κατάφερε να πείσει τον 83χρονο να της στείλει 1.600 ευρώ για δήθεν έξοδα μεταφορά της, ωστόσο τα χρήματα έκαναν «φτερά».

Όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια η 51χρονη βρίσκεται «πίσω» από δύο ακόμα περιπτώσεις απάτης: στη μια άνδρας ζητούσε σύντροφο και στην άλλη οικιακή βοηθό, αποσπώντας συνολικά 2.000 ακόμα ευρώ από τα θύματά της.

swell adv 2021

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε αλλά η 51χρονη παραμένει άφαντη.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της Αστνυομίας:

Εξιχνιάστηκαν χθες (02.07.2021) από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αστερουσίων, τρεις υποθέσεις απάτης για τις οποίες σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπής.

Ειδικότερα, άγνωστη δράστιδα έχοντας λάβει γνώση για αγγελία σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης με το πρόσχημα παροχής εργασίας από ημεδαπό παθόντα, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον ίδιο και παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά, κατάφερε να του αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 1.600 ευρώ.

Από την αστυνομική έρευνα της ανωτέρω Υπηρεσίας προέκυψε ότι η παραπάνω ημεδαπή διέπραξε την εν λόγω απάτη. Από τη συνεχιζόμενη προανάκριση προέκυψε ότι η ημεδαπή είχε προβεί στην διάπραξη ακόμα δύο υποθέσεων απάτης με τον ίδιο τρόπο, αποσπώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Αστερουσίων.


Πηγή
Νέα Κρήτη

Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button