ΚΡΗΤΗ

Κρήτη | 43 τα νέα κρούσματα – Στο «κίτρινο» το Λασίθι

Τον νέο επιδημιολογικό χάρτη της χώρας που χωρίζεται σε τέσσερα επίπεδα παρουσίασε στην ενημέρωση της Παρασκευής ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, με μειωμένα τα κρούσματα στην Κρήτη.

Ο επιδημιολογικός χάρτης τεσσάρων επιπέδων ετοιμότητας αντιστοιχεί σε 4 χρώματα (κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο και πράσινο) με βάση επιδημιολογικούς δείκτες που χρησιμοποιούνται από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO).

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Σύμφωνα με τον χάρτη, τρεις περιοχές της Κρήτης, οι περιφερειακές ενότητες Ηρακλείου, Χανίων και Ρεθύμνου εντάσσονται στο «πορτοκαλί» επίπεδο ενώ το Λασίθι στο «κίτρινο».

Ο νέος επιδημιολογικός χάρτης θα παράγεται εβδομαδιαίως σε επίπεδο Περιφερειακής ενότητας και ειδικά για τα νησιά σε επίπεδο Δήμου με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών και των επισκεπτών, καθώς και η σύνδεση των επιπέδων ετοιμότητας με μέτρα δημόσιας υγείας

Στο μεταξύ, 43 νέες μολύνσεις ανακοίνωσε για την Κρήτη ο ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με την ημερήσια ενημέρωση, 12 νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στηνξ ΠΕ Ηρακλείου, 21 στην ΠΕ Χανίων, 7 στην ΠΕ Ρεθύμνου και 3 στην ΠΕ Λασιθίου.

karnagioadv 2021 neratzoulis neo bakaliko lagos
Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button