ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: 35% λιγότεροι οι αστυνομικοί στο νησί

Τελευταία ενημέρωση:

Κατά 35% μικρότερος του προβλεπόμενου είναι ο αριθμός των υπαλλήλων που υπηρετούν και στις τέσσερις Αστυνομικές Διευθύνσεις της Κρήτης.

Η απόδραση των επικίνδυνων κακοποιών την περασμένη Τετάρτη στον Πειραιά σε επιχείρηση του Τμήματος Μεταγωγών Χανίων, ήρθε να αναδείξει το σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, κ. Γρηγόρης Γερακαράκος «Ολόκληρη η Κρήτη είναι αδικημένη εδώ και χρόνια. Σκεφτείτε ότι νομοί σε όλη την Ελλάδα ξεπερνούν σε δύναμη και τους τέσσερις νομούς της Κρήτης.», «Υπάρχουν νομοί που έχουν 1000 άτομα προσωπικό. Στην Κρήτη σε σύνολο δεν είναι 1000.», συνέχισε

Ειδικά για τα Χανιά η δημιουργία δύο νέων τμημάτων, του Μεταγωγών και της Άμεσου Δράσης, δεν συνοδεύτηκαν από νέες προσλήψεις με αποτέλεσμα να στελεχωθούν με αστυνομικούς υπαλλήλους που αποσπάστηκαν από άλλες υπηρεσίες.

Στα Χανιά το έλλειμμα αστυνομικών υπαλλήλων είναι περισσότερο εμφανές σε Τμήματα της ενδοχώρας. Στον Αποκόρωνα, τον Πλατανιά, την Κίσαμο και την Παλαιόχωρα μετρημένοι στα δάχτυλά υπάλληλοι, καλούνται να καλύψουν τις ανάγκες των περιοχών τους.

Ενώ, στην κεντρική υπηρεσία της Αστυνομικής διεύθυνσης Χανίων οι ελλείψεις υπολογίζονται σε περίπου 12% ωστόσο στα τμήματα της ενδοχώρας φτάνουν ακόμη και το 40%.

CNA Stream

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close