ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: 28 κινητές μονάδες για διαγνωστικά τεστ κορωνοϊού

Για την κατανομή των 28 κινητών μονάδων υγείας στις περιφερειακές ενότητες της Κρήτης μίλησε, για πρώτη φορά, η Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη στο ΡΑΔΙΟ ΚΡΗΤΗ και στην εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη.

Σύμφωνα με το πλάνο του Εθνικού Οργανισμού Υγείας, 12 κινητές μονάδες θα ενεργοποιηθούν στο Ηράκλειο, 4 στο Λασίθι, 4 στο Ρέθυμνο και 8 στα Χανιά. Οι μονάδες αυτές θα αναλάβουν δράση με τη διενέργεια διαγνωστικών τεστ το επόμενο διάστημα της σταδιακής απελευθέρωσης από τα περιοριστικά μέτρα, προκειμένου να αποτυπωθεί η διασπορά του ιού αλλά και η υγειονομική εικόνα του πληθυσμού του νησιού, αναφορικά με τα αντισώματα.

caffeine adv2020b

Στην Κρήτη η διενέργεια μαζικών διαγνωστικών εξετάσεων της «επόμενης ημέρας», θα γίνει, όπως όλα δείχνουν μέχρι σήμερα, με φόντο τα μηδενικά θετικά επιβεβαιωμένα περιστατικά. Το νησί διανύει ήδη την τέταρτη εβδομάδα που είναι «καθαρό» από κρούσματα, καθιστώντας το τη μοναδική ευρωπαϊκή περιφέρεια που είναι απαλλαγμένη από περιστατικά διαγνωσμένα με τον ιό.

Όπως διευκρίνισε η κ Μπορμπουδάκη αυτό δε σημαίνει ότι, αυτήν τη στιγμή, έχει «ξεριζωθεί» ο ιός από το νησί αλλά, ότι κανένα από τα 20 με 25 περιστατικά που εξετάζονται σχεδόν καθημερινά στα νοσοκομεία της Κρήτης δεν έχει ανιχνευτεί ως θετικό σε αυτόν.

neratzoulis neo

Η 7 Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης συνεχίζει να δηλώνει την ετοιμότητά της εν όψει και των  αυξήσεων σε αφίξεις πτήσεων εσωτερικού το επόμενο διάστημα, προβάλλοντας ως αποδεικτικό στοιχείο πρόληψης την αύξηση των νοσοκομειακών κλινών  από  41 που ήταν πριν από δύο μήνες, σε 61 σήμερα και την ενίσχυση του αριθμού τους σε μελλοντικό χρόνο.

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button