Κρήτη: 13 οι άσκοπες μετακινήσεις ανήμερα του Πάσχα

0

Σε 13 ανήλθαν συνολικά  ανήμερα του Πάσχα, οι περιπτώσεις πολιτών στην Κρήτη που θέλησαν να μετακινηθούν εκτός ΠΕ στην οποία διαμένουν με συνέπεια να τους επιβληθεί πρόστιμο 300 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι και τις 3 το μεσημέρι χθες, οι περιπτώσεις αυτές ήταν οκτώ ωστόσο κατά τη διάρκεια της μέρας προστέθηκαν άλλες πέντε, ανεβάζοντας τον αριθμό στις 13.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ χθες, Κυριακή του Πάσχα, επιβλήθηκαν τα εξής πρόσρτιμα για μετακίνηση εκτός Περιφερειακής Ενότητας:

για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας βεβαιώθηκαν (106) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια, ως ακολούθως:
(54) στην Αττική,
(19) στη Θεσσαλονίκη,
 (13) στην Κρήτη,
(5) στην Κεντρική Μακεδονία,
(3) στη Δυτική Ελλάδα,
(3) στη Θεσσαλία,
(3) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(2) στην Ήπειρο,
(2) στη Δυτική Μακεδονία,
(1) στην Πελοπόννησο και
(1) στο Νότιο Αιγαίο.

Για τις παραβάσεις αυτές επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα (300 ευρώ), ενώ σε (95) περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για (60) ημέρες.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (835) παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (300 ευρώ), ενώ σε (515) περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για (60) ημέρες.

Για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν (279) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα , ως ακολούθως:

(115) στην Αττική,
(37) στη Θεσσαλονίκη,
 (27) στην Κρήτη,
(19) στην Κεντρική Μακεδονία,
(16) στο Νότιο Αιγαίο,
(13) στην Πελοπόννησο,
(12) στο Βόρειο Αιγαίο,
(11) στη Στερεά Ελλάδα,
(11) στη Θεσσαλία,
(9) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(3) στη Δυτική Ελλάδα,
(3) στην Ήπειρο
(2) στα Ιόνια Νησιά και
(1) στη Δυτική Μακεδονία.
Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, έχουν βεβαιωθεί (46.420) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ).

για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λπ.) παρά την σχετική απαγόρευση και λοιπές συναφείς περιπτώσεις, δεν βεβαιώθηκαν παραβάσεις και δεν συνελήφθησαν άτομα.