Κρήτη: 1 εκ. ευρώ για άμεσο εξοπλισμό των νοσοκομείων του νησιού

0

Με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και αναλώσιμα υλικά θα ενισχύσει η Περιφέρεια Κρήτης τις προμήθειες των νοσοκομείων της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ).

Αυτό αποφασίστηκε στη σύσκεψη εργασίας που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Υγειονομικής Περιφέρειας, με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη, της διοικήτριας της 7ης ΥΠΕ Λένας Μπορμπουδάκη και του αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας Λάμπρου Βαμβακά.

Ειδικότερα, τις επόμενες ημέρες η Περιφέρεια Κρήτης από ιδίους πόρους της θα προβεί στην προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και αναλώσιμων, συνολικού εκτιμώμενου προϋπολογισμού 1 εκ. ευρώ, τα οποία εν συνεχεία θα παραχωρήσει στην 7η ΥΠΕ Κρήτης, για τα νοσοκομεία και τις πρωτοβάθμιες δομές υγείας του νησιού.

Παράλληλα, με ταχείες διαδικασίες προχωρά η προμήθεια μέσω ΕΣΠΑ και άλλων ειδών ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για την κάλυψη αναγκών των νοσοκομείων.

Οι ενέργειες αυτές, όπως ανέφεραν ο κ. Σταύρος Αρναουτάκης και η κα. Λένα Μπορμπουδάκη συνιστούν μια ακόμα ηθική, πρακτική και ουσιαστική βοήθεια προς τις νοσηλευτικές μονάδες της Κρήτης, τους εργαζόμενους σε αυτές και τους πολίτες, στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας και σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης με την 7η ΥΠΕ Κρήτης.

Για την καλή αυτή συνεργασία η Διοικήτρια Λένα Μπορμπουδάκη εκφράζει για μια ακόμη φορά δημόσια τις ευχαριστίες της. Από την μεριά του ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, ευχαρίστησε επίσης το ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό και κάθε εργαζόμενο και εθελοντή στις υγειονομικές δομές της Κρήτης για τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους.