Τρίτη, 15 Ιούν 2021
box cafe αδω 2021
ΑρχικήΚΡΗΤΗΚορωνοϊός | Ανησυχία στην Κρήτη για τα νέα κρούσματα

Κορωνοϊός | Ανησυχία στην Κρήτη για τα νέα κρούσματα

zuper adv 2021
kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
kingeight 2021a

Καθημερινό φαινόμενο είναι πλέον τα κρούσματα κορωνοϊού σε διάφορες περιοχές της Κρήτης. Οι υγειονομικές αρχές βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα ενώ πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση εκατοντάδες τεστ.

Την Τετάρτη ανακοινώθηκαν 71 νέες μολύνσεις στο νησί, με τις περισσότερες (42 στον αριθμό) να εντοπίζονται στο Ρέθυμνο. 24 κρούσματα καταγράφονται στο Ηράκλειο, 4 στο Λασίθι και 1 στα Χανιά.

mechanical adv 2021

Ανησυχητικά είναι τα αποτελέσματα και των rapid tests στα Ανώγεια αφού διενεργήθηκαν πάνω από 600 τεστ και εντοπίστηκαν 13 θετικά ενώ το κλείσιμο όλων των σχολικών μονάδων του δήμου εισηγείται ο δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης. Έλεγχοι έγιναν και στα Λιβάδια Μυλοποτάμου  όπου βρέθηκε ένα κρούσμα, ενώ στην μαρίνα Ρεθύμνου εντοπίστηκαν 4 θετικά κρούσματα.

apostolakis adv 2

Στο δήμο Οροπεδίου αποφασίστηκε όλα τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά  μέχρι την Παρασκευή 12/2 ενώ σήμερα θα γίνουν ΔΩΡΕΑΝ μαζικοί δειγματοληπτικοί ελέγχοι RAPID TEST αντιγόνου για COVID-19 ,από 09:00 το πρωί έως 15:00, μπροστά από το Κέντρο Υγείας Τζερμιάδων. Σε rapid test για την ανίχνευση του COVID-19 σε πεζούς προχωρά  σήμερα ο ΕΟΔΥ  στην πόλη των Χανίων.

Τα κρούσματα που εντοπίστηκαν στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου τα τελευταία 24ωρα, έχουν θέσει σε συναγερμό τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία της ιχνηλάτησης. Όπως έγινε γνωστό μέσα από το Ράδιο Κρήτη, με κορωνοϊό νοσεί και ο Πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νίκος Κοκολάκης.

Τέλος και σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr, σε καραντίνα έχει μπει προληπτικά ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης.

Νέο κρούσμα σε σχολείο του Ηρακλείου

Με ανακοίνωσή του το 6ο Γυμνάσιο γνωστοποιεί ότι στο τμήμα Γ2 βρέθηκε θετικός μαθητής με συνέπεια οι μαθητές του τμήματος αυτού αλλά και του Γ7 με το οποίο κάνει συνδιδασκαλία, να παραμείνουν σε καραντίνα 14 ημερών.

Η ανακοίνωση του σχολείου αναφέρει:

«Σας ενημερώνουμε ότι πιβεβαιώθηκε , κρούσμα COVID-19 στο τμήμα Γ2 του σχολείου μας. Το τμήμα Γ2 έκανε και συνδιδασκαλία με το τμήμα Γ7. Γιαυτό τον λόγο τα τμήματα Γ2 και Γ7 του σχολείου μας θα πρέπει να τεθούν σε καραντίνα 14 ημερών.Το διάστημα περιορισμού για όλους είναι απο 10/02/2021 έως και 23/02/2021.

Ολοι οι ανωτέρω θα πρέπει να παραμείνουν στην οικία τους παρακολουθώντας την υγεία τους και μακριά από επαφή με όλους ,ιδιαίτερα με ευπαθείς ομάδες. Δεν επιτρέπεται η έξοδος και η κυκλοφορία έστω κι αν δεν παρουσιάζουν συμπτώματα.. Σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων ,παραπομπή σε ιατρική εξέταση.

Δεν χρειάζεται η διενέργεια τεστ εάν δεν υπάρχουν συμπτώματα ,όπως επίσης για την επάνοδο τους μετά την λήξη των 14 ημερών, δεν χρειάζεται ιατρική βεβαίωση. Θα υπάρξει αύριο νεα ενημέρωση για την διδασκαλία μέσω webex».

zygos gif 2020b
cna stream
Stream+https://www.cna.gr
Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...