ΚΡΗΤΗ

Κορωνοϊός | Ακόμα 10 κρούσματα της μετάλλαξης σε Κρήτη και Αττική

Άλλα νέα κρούσματα μετάλλαξης του κορωνοϊού εντοπίστηκαν στην Αττική και την Κρήτη, με τα περισσότερα σύμφωνα με το ΟΡΕΝ, να είναι στην Κρήτη.Η επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ αναμένεται το απόγευμα.

Τόσο η αύξηση του συνόλου των κρουσμάτων, όσο και η διάδοση των μεταλλάξεων θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνεδρίασης της υποεπιτροπής των λοιμωξιολόγων σήμερα το απόγευμα.

neratzoulis neo

Ο βαθμός συγκέντρωσης των μεταλλάξεων στην Αττική θα αποτελέσει έναν ακόμα κρίσιμο παράγοντα, που θα βαρύνει στην εισήγηση των λοιμωξιολόγων σχετικά με το άνοιγμα ή μη των Γυμνασίων και Λυκείων, καθώς και για την αυστηροποίηση των μέτρων περιορισμού.

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, που θα κάνει και τις ανάλογες εισηγήσεις προς την κυβέρνηση, συνεδριάζει αύριο, Παρασκευή.

bakaliko lagos

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού έχει εντοπιστεί εκτός από την Αττική, στην Κρήτη και στη Βόρεια Ελλάδα.

Τα 32 θετικά δείγματα, τα οποία έχουν ανακοινωθεί επισήμως μέχρι αυτή την ώρα, κατανέμονται ως εξής:

• 3 δείγματα από τις Πύλες Εισόδου.
• 4 δείγματα που είναι στενές επαφές επιβεβαιωμένου Β.1.1.7 κρούσματος.
• 8 δείγματα προερχόμενα από τη ΥΠΕ Κρήτη.
• 17 δείγματα από την Αθήνα.

Ο έλεγχος αφορά την εβδομάδα 17-23 Ιανουαρίου 2021 για 235 δείγματα. Εξ αυτών, τα 172 δείγματα αφορούν αναδρομικό έλεγχο της περιόδου από 11/11/2020 έως και 31/12/2020 ενώ 63 δείγματα αφορούν την περίοδο από 11/01/2021 έως και 18/01/2021.
Γιώργος Βαρνακιώτης

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button