ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Κοπάδια από τσούχτρες φτάνουν στις ακτέςΚοπάδια από τσούχτρες που φθάνουν μέχρι τις ακτές εντοπίζονται από τη Σητεία έως και την Ιεράπετρα. Πρόκειται για τσούχτρες που ανήκουν στην οικογένεια των «pelagia noctiluca», ένα είδος που εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Κρήτη.

Ωστόσο, οι συγκεκριμένες τσούχτρες δεν είναι άγνωστες στη Μεσόγειο με τους επιστήμονες να παρακολουθούν με προσοχή το φαινόμενο αφού το τσίμπημά τους είναι ιδιαίτερα οδυνηρό.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

«Η ιδιαιτερότητα που έχουν είναι ότι πέρα από τα πλοκάμια έχουν και κάτι νημάκια που φτάνουν στα δύο μέτρα και δεν φαίνονται, κάτι το οποίο σημαίνει ότι κάποιος μπορεί να περάσει από κοντά και να τον τσιμπήσει» δήλωσε στο STAR ο διευθυντής Ερευνών του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών, Επαμεινώνδας Χρήστου.

Τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση τσιμπήματος

swell adv 2021

Όποιος δεχτεί τσίμπημα από τσούχτρα πρέπει στο σημείο να βάλει θαλασσινό νερό, στη συνέχεια μια παγοκύστη και μαγειρική σόδα.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button