Nbaxevanis

ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Επίσκεψη εκπροσώπων της Κομισιόν στο νέο έργο του ΕΣΠΑ στο Βενιζέλειο νοσοκομείο

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Τις νέες πτέρυγες στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, που είναι ένα από τα πλέον εμβληματικά έργα του ΕΣΠΑ επισκέφθηκε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Η επίσκεψη αυτή έγινε από κοινού με τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής επιτροπής για το ΕΣΠΑ, τον Karsten Rusmussen, προϊστάμενο της Μονάδας Ελλάδας-Κύπρος της Γεν. Δ/νσης Περιφερειακής πολιτικής, την Έλενα Μπανάβας υπεύθυνη για το πρόγραμμα Κρήτης και την Μαρία Κασσωτάκη Δ/ντρια της Διαχειριστικής Αρχής.

“IN_AND_OUT

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εργασιών της 6ης συνεδρίασης της επιτροπής παρακολούθησης του προγράμματος ΕΠ «Κρήτη 2014-2020» που πραγματοποιείται στο Ηράκλειο. Στο νέο κτήριο του νοσοκομείου έγινε υποδοχή και ενημέρωση για το σύγχρονο έργο και τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, από τον δ/τη του Νοσοκομείου Κώστα Τερζάκη, την δ/ντρια τεχνικών υπηρεσιών Χρυσούλα Πουλινάκη,τον προϊστάμενο του τεχνικού τμήματος Στάθη Γρυπάκη, παρόντων του Διοικητή της 7ης ΥΠΕ Νεκτάριου Παπαβασιλείου και της δ/ντριας της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Μαρίας Σπινθούρη.

Ο κ. Παπαβασιλείου, ο κ. Τερζάκης και τα παριστάμενα στελέχη του νοσοκομείου εξέφρασαν την χαρά τους για την επίσκεψη όπως και τις ευχαριστίες τους για την υλοποίηση του σημαντικού έργου το οποίο ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2020 με κατασκευαστικό κόστος 6.700.000 ευρώ συν τον εξοπλισμό 1.500.000 ευρώ. Οι νέες σύγχρονες πτέρυγες, όπως αναφέρθηκε στεγάζουν σήμερα την Α και Β παθολογική, Ογκολογική, Αιματολογική, Υπηρεσίες και Διοίκηση, νεκροτομείο και αποθήκες. Αριθμεί το κτήριο 83 κλίνες, είναι σε 4 επίπεδα και έχει υψηλή ενεργειακή απόδοση Β+.

Mechanical Solutions

Για την υλοποίηση του νέου σημαντικού έργου του ΕΣΠΑ στο Βενιζέλειο, παράλληλα με τις ευχαριστίες του Δ/τη της 7ης ΔΥΠΕ, του δ/τη και των στελεχών του Βενιζελείου νοσοκομείου, την χαρά και ικανοποίηση τους για την ολοκλήρωση και λειτουργία των νέων πτερύγων, εξέφρασαν οι εκπρόσωποι της ευρωπαϊκής επιτροπής αρμόδιοι για το ΕΣΠΑ, συγχαίροντας ταυτόχρονα τον Περιφερειάρχη, την δ/ντρια της Διαχειριστικής και τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας και του Βενιζελείου.

Μάλιστα ο κ. Rusmussen εμφανώς ευχαριστημένος από την ολοκλήρωση και την λειτουργία του σύγχρονου νοσοκομειακού κτηρίου τηλεφώνησε δυο φορές -διαδικτυακή σύνδεση- στην π. επίτροπο Περιφερειακής πολιτικής Κορίνα Κρέτσου την οποία και ενημέρωσε για το σύγχρονο έργο του Βενιζελείου για το οποίο επί δικής της θητεία είχε χρηματοδοτηθεί και μάλιστα η ίδια είχε επισκεφτεί πριν 3 χρόνια το έργο μαζί με τον περιφερειάρχη και την δ/ντρια της διαχειριστική Αρχής.

Στην «ανοιχτή σύνδεση» από το κινητό του κ. Rusmussen μίλησε με την π. επίτροπο ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στην οποία μετέφερε τις ευχαριστίες όλων των συμμετεχόντων στην συνάντηση-ενημέρωση στο Βενιζέλειο για την έμπρακτη στήριξη της στην υλοποίηση του σημαντικού έργου στο χώρο της υγείας, όπως και άλλων έργων στη Κρήτη. Παράλληλα αναφέρθηκαν στην καλή συνεργασία τους, που έχει αφετηρία την πολιτική τους πορεία ως Ευρωβουλευτές.

Η Ευρωπαία επίτροπος ευχαριστημένη από την δημόσια συνομιλία της στην σύσκεψη-ενημέρωση με τον κ. Rusmussen και τον κ. Αρναουτάκη για την υλοποίηση και λειτουργία του νέου νοσοκομειακού συγκροτήματος, έκανε ανάρτηση στον λογαριασμό της στο fb , συγχαίροντας για την ολοκλήρωση του έργου και λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «Ως Ευρωπαίος επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής ενέκρινα 16 εκατ. ευρώ για αυτό το νοσοκομείο, αλλά σήμερα έμαθα από τον κ. Αρναουτάκη ότι τελικά χτίστηκε με λιγότερα από 7 εκατ. ευρώ. Το νοσοκομείο διαθέτει 83 κλίνες και τέσσερις κλινικές, συμπεριλαμβανομένης της ογκολογικής, και ο βαθμός ενεργειακής απόδοσης είναι Β+. Θέλω να δώσω παραδείγματα τέτοιων καλών πρακτικών και από τη Ρουμανία».


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button