ΚΡΗΤΗ

Κυνοτροφείο θα δημιουργήσει ο Δήμος Αγίου Νικολάου

Δημοτική έκταση 1,5 στρέμματος περίπου, στη θέση «Γωνιά», όπου συμβάλουν οι δρόμοι Λιμνών- Λακωνίων και συνεχίζει ο δρόμος προς το Οροπέδιο Λασιθίου, πρόκειται να αξιοποιήσει ο Δήμος Αγίου Νικολάου, για να διαμορφώσει ένα «καταφύγιο» φιλοξενίας αδέσποτων ζώων συνοδείας.

Όπως είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο Αντιδήμαρχος Νίκος Χαριτάκης, η έκταση αυτή που βρίσκεται στην εδαφική περιφέρεια Χουμεριάκου, είχε αγοραστεί επί δημαρχίας Γ. Μενεγάκη και πριν από 15 χρόνια περίπου ο Δήμος την είχε χρησιμοποιήσει για μια περίοδο ως «νεκροταφείο» εγκαταλειμμένων αυτοκινήτων, που περισυνέλεγε μέσα από κατοικημένες περιοχές. Με πρωτοβουλία του κ. Χαριτάκη, βρέθηκε το τοπογραφικό του συγκεκριμένου ακινήτου βάσει του οποίου η Τεχνική Υπηρεσία εκπόνησε μελέτη με σκοπό να λειτουργήσει εκεί ένα «κυνοτροφείο».

Για το σκοπό αυτό ο Δήμαρχος υπέγραψε χθες τη διάθεση πίστωσης 6.500 € για την κατασκευή περίφραξης και της βασικής υποδομής που χρειάζεται για τη φιλοξενία των αδέσποτων ζώων. Το έργο θα ανατεθεί απ’ ευθείας σε εργολάβο.Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close