Nbaxevanis

ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΚΡΗΤΗ

Το κείμενο παρέμβασης του Μ.Θραψανιώτη για το νοσοκομείο Ιεράπετρας

BOX CAFE
Τεντοτεχνική

DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ

Προγραμματισμένες υποχρεώσεις δεν μου επιτρέπουν να παραβρεθώ στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα του Γενικού Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Ιεράπετρας.

Δεν θα μπω στον πειρασμό για συγκρίσεις με τα προηγούμενα χρόνια στα ζητήματα πολιτικής υγείας. Για κάποιον που καλοπροαίρετα και ψύχραιμα σταθμίζει τα γεγονότα, οι συγκρίσεις είναι εμφανείς. Από το αναλυτικό Δελτίο Τύπου της ΥΠΕ γίνεται φανερή η προσπάθεια που έχει γίνει μέχρι στιγμής και οι προοπτικές που υπάρχουν.

“IN_AND_OUT

Θέλω όμως να κάνω μία επισήμανση στην οποία πιστεύω δεν διαφωνεί κανείς. Οι υπηρεσίες παροχής υγείας στους κατοίκους του νομού Λασιθίου, και κατ’ επέκταση και στην Ιεράπετρα, δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πολιτών. Και εδώ είναι το ζητούμενο πώς στις δημοσιονομικές συνθήκες που επικρατούν θα ιεραρχήσουμε τις ανάγκες, θα θέσουμε προτεραιότητες και θα διεκδικήσουμε λύσεις. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της δημόσιας δωρεάν παροχής υγείας συνολικά στο νομό, με ιδιαίτερη έμφαση στην πρωτοβάθμια φροντίδα.

Θέλω επίσης να ξεκαθαρίσω σε ότι με αφορά και να διαβεβαιώσω ότι τις σκέψεις μου τις εκφράζω πάντα δημόσια.

Mechanical Solutions

Μακριά λοιπόν από εμένα η πρόθεση ότι σκοπεύω να κλείσω το νοσοκομείο της Ιεράπετρας. Δεν είναι καν στην σκέψη μου αλλά ούτε και στην πρόθεση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας. Εξάλλου δεν έχω τέτοιες δυνατότητες!

Το αντίθετο μάλιστα. Είναι και δημόσια διακηρυγμένη η θέση, τόσο δική μου όσο και του ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου, ότι όχι μόνο ΔΕΝ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ στο Λασίθι αλλά αντίθετα θα αναβαθμιστούν, στην προοπτική της καλύτερης δημόσιας και δωρεάν παροχής υγείας. Δυσκολίες σίγουρα υπάρχουν για ικανοποίηση όλων των ελλείψεων και των αναγκών, γι αυτό και ανέφερα ότι είναι ανάγκη να ιεραρχήσουμε και να διεκδικήσουμε. Σ’ αυτήν την περίπτωση θα είμαι όχι μόνο μαζί σας αλλά και στη πρώτη γραμμή για την ικανοποίηση άμεσων αναγκών.

Προέχει η πλήρης λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής ώστε να παίξει το ρόλο της τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο Νομού.

Για να το πετύχουμε αυτό πρέπει να έχουμε ως άμεση προτεραιότητα την τροποποίηση του οργανισμού του Νοσοκομείου. Ενός οργανισμού που φτιάχτηκε το 2012 όχι με βάση τις ανάγκες, αλλά με βάση τον αριθμό των υπηρετούντων τότε γιατρών και νοσηλευτών, για να εξυπηρετηθούν άλλες σκοπιμότητες. Έκτοτε έχουν γίνει δύο τροποποιήσεις χωρίς να ιεραρχηθούν ορθολογικά οι ανάγκες.

Η τροποποίηση του οργανισμού του Νοσοκομείου όπως προτείνεται, είναι χρονοβόρα διαδικασία και αν προκαλεί δημοσιονομικό κόστος μπορεί να μην εγκριθεί από τους Θεσμούς. Για να πετύχουμε την άμεση στελέχωση και λειτουργία της Παθολογικής, προτείνεται εσωτερική τροποποίηση του οργανισμού, (αλλαγή μιας ειδικότητας με μια άλλη που δεν είναι απόλυτα απαραίτητη τώρα), η οποία εσωτερική τροποποίηση μπορεί να εγκριθεί άμεσα. Ήδη έχουν ξεκινήσει επαφές με την ΥΠΕ και το Υπουργείο προς αυτή την κατεύθυνση.

Για να μην μακρηγορώ, θα ήθελα να επισημάνω ξανά ότι η επωδός «θέλουν να κλείσουν το νοσοκομείο της ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ» κάνει κακό στο ίδιο το νοσοκομείο. Δυσκολεύει την προσπάθεια να έλθουν στο νοσοκομείο οι αναγκαίες ειδικότητες, παρά τα κίνητρα που θεσπίστηκαν με τον πρόσφατο νόμο. Αν κυριαρχήσει μια τέτοια εντύπωση, κανείς γιατρός δεν θα θέλει να έρθει σ’ ένα νοσοκομείο που κλείνει. Ηθελημένα ή όχι, μια τέτοια προσέγγιση δεν προσφέρει καλές υπηρεσίες, αντίθετα αποδυναμώνει και υπονομεύει την προοπτική του Νοσοκομείου.

Η ανάγκη για επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα είναι απαραίτητη για την διεκδίκηση δίκαιων αιτημάτων.

Σε αυτήν την κατεύθυνση είναι ανάγκη η συνεργασία όλων μας.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Μανόλης Θραψανιώτης
Βουλευτής Λασιθίου ΣΥΡΙΖΑ


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button