ΚΡΗΤΗ

Κικίλιας: Υποκλίνομαι στις Νοσηλεύτριες από την ΚρήτηΤο δικό του «ευχαριστώ» σε νοσηλευτές και νοσηλεύτριες που ζητούν να μεταφερθούν στη Θεσσαλονίκη προσωρινά από περιοχές που δεν πλήττονται τόσο πολύ από τον κορωνοϊό είπε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

«Την περασμένη εβδομάδα, δήλωσα από τη Θεσσαλονίκη ότι όλη η Ελλάδα είναι πλέον μία Υγειονομική Περιφέρεια και η κάθε Υγειονομική Περιφέρεια θα στηρίζει την άλλη. Σήμερα το βράδυ φτάνουν με πτήση από το Ηράκλειο στη Θεσσαλονίκη, 10 νοσηλεύτριες από τα Νοσοκομεία της Κρήτης, οι οποίες έχουν εξειδίκευση σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Η Βασιλική, η Ολυμπία, η Ευαγγελία, η Άρτεμις, η Κατερίνα, η Μαλαματή, η Ευφροσύνη, η Ανθή, η Χρυσούλα και η Πηνελόπη, δήλωσαν εθελοντικά ότι μπαίνουν στην πρώτη γραμμή της μάχης στο πλάι των συναδέλφων τους στη Β. Ελλάδα» τονίζει ο κ. Κικίλιας, εξηγώντας ότι από αύριο αναλαμβάνουν υπηρεσία στο «Ιπποκράτειο».

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Και καταλήγει:

«Και δεν είναι οι μόνες, καθώς όπως με πληροφορούν οι Διοικητές των ΥΠΕ, από περιοχές που δεν πλήττονται τόσο πολύ, και άλλοι δήλωσαν ότι θέλουν να πάνε στη Θεσσαλονίκη, στη Β. Ελλάδα για να βοηθήσουν. Υποκλίνομαι στο μεγαλείο ψυχής και τη λεβεντιά αυτών των παιδιών. Υποκλίνομαι και δεσμεύομαι σ’ αυτούς, αλλά και σε όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους του Ε.Σ.Υ., που αγωνίζονται ηρωικά σε αυτή την πρωτοφανή πανδημία, ότι θα τους σταθούμε και θα τους στηρίξουμε έμπρακτα, όπως μας στέκονται και μας στηρίζουν μέρα-νύχτα μήνες τώρα. Υποκλίνομαι».

swell adv 2021

 

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Τα τελευταία στοιχεία

Ο χθεσινός απολογισμός του ΕΟΔΥ περιελάβανε 2.422 κρούσματα κορωνοϊού, 63 νεκρούς, αλλά και ένα νέο θλιβερό ρεκόρ με 443 διασωληνωμένους πολίτες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, από τους 443 διασωληνωμένους σε ΜΕΘ (αύξηση κατά 43 μέσα σε ένα 24ωρο) οι δύο στους τρεις είναι άνδρες, καθώς το ποσοστό είναι στο 67.7%.

Από τους 204 διασωληνωμένους, οι 154 είναι άνω των 65 ετών, οι 143 στις ηλικίες 40-64, ενώ 7 άνθρωποι ηλικίας 18-39 ετών είναι επίσης διασωληνωμένοι.

Όσον αφορά στις γυναίκες, μία προέρχεται από τις ηλικίες 18-39, 60 από 40-64 και 76 από 65 ετών και άνω.

Οι επόμενες 10 μέρες είναι κρίσιμες καθώς ανάλογα με την πορεία του κορωνοϊού θα ληφθούν και οι αντίστοιχες κυβερνητικές αποφάσεις για το lockdown.


Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button