ΚΡΗΤΗ

ΚΕΘΕΑ | Δράση εντός του καταστήματος κράτησης στην ΝεάποληΟλοκληρώθηκαν στις 24/06/21 οι δράσεις του ΚΕΘΕΑ στο Κατάστημα Κράτησης Νεάπολης και στην πόλη του Αγίου Νικολάου από το Πολυδύναμο Κέντρο Περιφέρειας Κρήτης, με έδρα τον Άγιο Νικόλαο, που είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΚΡΗΤΗ» 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), σε συνεργασία με την Διεύθυνση του Καταστήματος Κράτησης Νεάπολης, του ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΤΙ.Α., του Δήμου Ιεράπετρας, του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και του Δήμου Αγίου Νικολάου.

Συγκεκριμένα στο Κατάστημα Κράτησης Νεάπολης πραγματοποιήθηκε συναυλία με την Ελεάννα Καρανδεινού και τον Μιχάλη Φερετζάκη, οι οποίοι αφιλοκερδώς  πλημμύρισαν με μελωδίες και συναισθήματα το προαύλιο της φυλακής.  Με την συνεργασία της Δ/νσης και της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Καταστήματος Κράτησης, οι κρατούμενοι έζησαν μια ξεχωριστή μέρα κόντρα στην επαναλαμβανόμενη ρουτίνα του εγκλεισμού. Η ιδέα της συναυλίας έχει τις ρίζες της στην ανάγκη, αλλά και το δικαίωμα των κρατουμένων για ψυχαγωγία και επαφή με την τέχνη και τον πολιτισμό, μυώντας έτσι τους κρατούμενους σε ενισχυτικούς και προστατευτικούς παράγοντες για την διαδικασία της απεξάρτησης. Επιπλέον, σημαντική ήταν η εμπειρία της ψυχαγωγίας χωρίς να συνδυάζεται με χρήση ουσιών (είτε ναρκωτικών, είτε αλκοόλ), κάτι πρωτόγνωρο για αρκετούς κρατούμενους. Το παρόν έδωσαν ο νέος Δ/ντης ΚΚ Νεάπολης κ. Νύκτας Δημήτρης και προσωπικό του καταστήματος και την Κοινωνικής Υπηρεσίας.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Παράλληλα από το πρωί προσωπικό, μέλη και εθελοντές του Πολυδύναμου Κέντρου ξεκίνησαν την προετοιμασία για τη δημιουργία graffiti σε τοιχίο στη λίμνη του Αγίου Νικολάου. Ένα πληκτρολόγιο με έμφαση στα πλήκτρα «escape» και «enter» στο ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, καθώς και τονισμένες λέξεις, όπως «hope», «dream», «live» ήταν το περιεχόμενο του graffiti δίνοντας ένα μήνυμα σε έφηβους και νέους να επαναξιολογήσουν τη σχέση τους με τις οθόνες και να ανακατασκευάσουν το νόημα της ζωής τους. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε μουσικά από την dj Φραγκάκη Αγγελική αφιλοκερδώς.

Σήμερα μέλη του προσωπικού του πολυδύναμου κέντρου ταξιδεύουν μέχρι την Σητεία, όπου τις ώρες 9:30 – 13:30 θα βρίσκονται στην παραλιακή πλατεία με την πολύτιμη στήριξη του Δήμου Σητείας για ενημερώσεις στον δρόμο και γνωστοποίηση της έναρξης της λειτουργίας του Πολυδύναμου Κέντρου Περιφέρειας Κρήτης με έδρα τον Άγιο Νικόλαο.

swell adv 2021

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button