ΚΡΗΤΗ

Καθημερινή καθαριότητα στο φαράγγι της Σαμαριάς

Καθημερινή «σκούπα» βάζει στο φαράγγι της Σαμαριάς στα Χανιά, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, που προκήρυξε διαγωνισμό για την παροχή υπηρεσιών καθαριότητας που αφορούν το σύνολο του Εθνικού Δρυμού σε όλο το μήκος της απόστασης, σε όλα τα προσβάσιμα για τους πολίτες σημεία καθώς και στα μονοπάτια διαφυγής.

Επί της ουσίας οι χώροι του Φαραγγιού θα «σαρώνονται» καθημερινά από ανάλογο προσωπικό που θα «σκουπίζει» μια έκταση 13 χιλιομέτρων από το Ξυλόσκαλο μέχρι και την Αγία Ρουμέλη, ώστε όλη η φυσιολατρική διαδρομή να είναι καθαρή και να την απολαμβάνουν οι χιλιάδες περιπατητές.

caffeine adv2020b

Οι εργασίες που προβλέπονται περιγράφονται αναλυτικά και στη διακήρυξη του σχετικού διαγωνισμού και αφορούν: Το επιμελές και τακτικό «σάρωμα»-καθάρισμα και τη συλλογή απορριμμάτων επί καθημερινής βάσεως κατά μήκος του μονοπατιού και από τους χώρους ανάπαυσης με την χρήση εργατών καθαριότητας.

Το καθημερινό άδειασμα καλαθιών απορριμμάτων (ξύλινα και πλαστικά), της αλλαγής σακούλας απορριμμάτων, που έχουν τοποθετηθεί στις στάσεις κατά μήκος του φαραγγιού.

neratzoulis neo

Την καθημερινή επιμελή συλλογή και απομάκρυνση απορριμμάτων γύρω από εκκλησίες, χώρους συγκέντρωσης και όλων των κοινόχρηστων χώρων των φυλακίων και τα πυροφυλάκια που βρίσκονται κατά μήκος της διαδρομής των επισκεπτών και συγκεντρώνουν αυξημένο φορτίο ρύπων.

Την επιμελή συλλογή και απομάκρυνση καθημερινά στα υπάρχοντα φυλάκια στο Ξυλόσκαλο, τον Άγιο Νικόλαο, τη Σαμαριά και την Αγία Ρουμέλη (2 κτίρια), καθώς και τα τρία κέντρα πληροφόρησης που βρίσκονται στο Ξυλόσκαλο, τη Σαμαριά και την Αγία Ρουμέλη.

Η σύμβαση προβλέπει ακόμα την καθημερινή φροντίδα όλων των χώρων υγιεινής που προορίζονται για τους επισκέπτες του Εθνικού Δρυμού και βρίσκονται στα φυλάκια κατά μήκος της διαδρομής του μονοπατιού.

Ακόμα τη συμπίεση και δεματοποίηση των απορριμμάτων με το ειδικό μηχάνημα που είναι εγκατεστημένο στον παλιό οικισμό της Σαμαριάς έτσι ώστε να είναι έτοιμα για φόρτωση και μεταφορά τους με τα ζώα.

Εντυπωσιακό είναι το στοιχείο ότι ο ανάδοχος του έργου θα πρέπει να διαθέτει δύο υγιή ιπποειδή για τη μεταφορά των απορριμμάτων και των υλικών καθαριότητας στις δύο εισόδους του φαραγγιού και στους ειδικούς χώρους που έχουν οριοθετηθεί να παραλαμβάνονται από τα απορριμματοφόρα των όμορων δήμων.

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button