ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΚΡΗΤΗ

Επτά καθηγητές του ΕΛΜΕΠΑ στη λίστα με τους κορυφαίους επιστήμονες

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Επτά καθηγητές του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ) βρίσκονται για τη χρονιά 2020 στη λίστα με τους κορυφαίους 100.000 επιστήμονες παγκοσμίως, σύμφωνα με τη μελέτη του Πανεπιστημίου Stanford.

Επτά μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ) βρίσκονται για το 2020, στη λίστα με τους κορυφαίους 100.000 επιστήμονες παγκοσμίως, σύμφωνα με τη μελέτη του Πανεπιστημίου Stanford, ενώ εμφανίζονται στις λίστες κατάταξης των κορυφαίων 2% παγκοσμίως ερευνητών για τη χρονιά που φεύγει.

“ΧΡΥΣΟΣ

Πρόκειται για τον καθηγητή Εμμανουήλ Κυμάκη (Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών), τον επίκουρο καθηγητή Δημήτριο Καλδέρη (Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών), την επίκουρη καθηγήτρια Δήμητρα Βερνάρδου (Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών), τον καθηγητή Ηλία Ποταμίτη (Τμήμα Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής), τον καθηγητή Δημήτριο Κατσαπρακάκη (Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών), τον αναπληρωτή καθηγητή Λάζαρο Τζούνη (Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών) και τον καθηγητή Αχιλλέα Βαΐρη (Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών).

Μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης και καθηγητής στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, Χρήστος Φλώρος ανέφερε ότι η διάκριση αυτή, αποτελεί μεγάλη ικανοποίηση και δημιουργεί συναισθήματα χαράς καθώς αποδεικνύει το υψηλό επίπεδο έρευνας που διεξάγεται στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο.

“IN_AND_OUT

«Η παγκόσμια διάκριση αφορά στην επιστημονική τους περιοχή και σχετίζεται με το ερευνητικό τους έργο, τις δημοσιεύσεις και την απήχηση των δημοσιεύσεών τους. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι τέσσερα μέλη ΔΕΠ βρίσκονται για δεύτερη χρονιά στη λίστα αυτή. Αυτό σημαίνει ότι βλέπουμε ότι οι καθηγητές του ΕΛΜΕΠΑ διακρίνονται συνεχώς για το ερευνητικό τους έργο, το οποίο είναι υψηλού επιπέδου και αναγνωρίζεται διεθνώς» ανέφερε ο κ. Φλώρος, ο οποίος πρόσθεσε ότι το ΕΛΜΕΠΑ δίνει έμφαση στην αριστεία.

«Βλέπουμε ότι τόσο τα έξι Ινστιτούτα του Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου (ΠΕΚ-ΕΛΜΕΠΑ) αλλά και τα Ερευνητικά Εργαστήρια των Σχολών και των Τμημάτων, αναπτύσσουν σπουδαίο ερευνητικό έργο σε όλους τους τομείς, ενώ είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι ένας μεγάλος αριθμός των ερευνητών και των καθηγητών που συνεργάζονται με το ΠΕΚ-ΕΛΜΕΠΑ, είναι μέλη άλλων Πανεπιστημίων της Ελλάδας και του εξωτερικού και βοηθούν στην ανάπτυξη της έρευνάς μας» συμπλήρωσε ο αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης του ΕΛΜΕΠΑ που ανέφερε ότι στόχος είναι το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο να εξελίσσεται συνεχώς.

Mechanical Solutions

Στον κατάλογο των κορυφαίων ερευνητών με βάση το συνολικό επιστημονικό τους έργο βρίσκονται επίσης τέσσερα μέλη ΔΕΠ του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, τρεις εκ των οποίων περιλαμβάνονται και στη λίστα για το 2020. Πρόκειται για τον καθηγητή Εμμανουήλ Κυμάκη (Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών), τον καθηγητή Θρασύβουλο Μανιό (Τμήμα Γεωπονίας), τον καθηγητή Ηλία Ποταμίτη (Τμήμα Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής) και τον καθηγητή Αχιλλέα Βαΐρη (Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών).

«Είναι ευθύνη όλων μας να συμβάλουμε στην ανάπτυξη του τόπου και μπορούμε να πούμε ότι τόσο μέσω των ερευνητικών έργων, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, βλέπουμε ότι συμμετέχουν όλο και περισσότεροι καθηγητές και ερευνητές του ΕΛΜΕΠΑ. Θέλουμε να συνεχίσουμε το αξιόλογο αυτό ερευνητικό έργο και είμαστε σίγουροι ότι και στα επόμενα χρόνια θα έχουμε περισσότερους διακεκριμένους καθηγητές σε όλα τα επιστημονικά πεδία» δήλωσε ο κ. Φλώρος.

Ο αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης και καθηγητής στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, αναφέρθηκε επίσης στις συνθήκες ύφεσης που επικρατούν λόγω και της πανδημίας, προσθέτοντας ότι τα Πανεπιστήμια είναι σημαντικό να συμβάλουν στην ανάπτυξη της χώρας.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρύτανης του ΕΛΜΕΠΑ Νίκος Κατσαράξης εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίηση της Πρυτανείας για τη σημαντική διάκριση των καθηγητών.

«Αντικατοπτρίζει το πολύ υψηλό επίπεδο της έρευνας που διεξάγεται στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο. Συνεχίζουμε, στοχεύοντας διαρκώς υψηλότερα, τόσο όσον αφορά στην εκπαίδευση και στην έρευνα, όσο και στη διασύνδεση του Πανεπιστημίου με την κοινωνία προς όφελος των φοιτητών και της χώρας» συμπλήρωσε ο κ. Κατσαράκης.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Πηγή
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Back to top button