ΚΡΗΤΗ

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για τη σημαία: Επανέρχεται στους άριστους

Στους άριστους επανέρχεται η σημαία στις μαθητικές παρελάσεις με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή. Σύμφωνα με τη ρύθμιση στις παρελάσεις τη σημαία στη Στ΄ Δημοτικού θα κρατούν οι μαθητές με το μεγαλύτερο γενικό μέσο όρο βαθμολογίαςκατά το προηγούμενο σχολικό έτος.

Ειδικότερα, σημαιοφόροι ορίζονται δύο μαθητές της Στ΄ Δημοτικού, ο ένας για το χρονικό διάστημα μέχρι 31 Ιανουαρίου και ο άλλος από 1η Φεβρουαρίου μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους. Σε περίπτωση ισοβαθμίας θα διενεργείται κλήρωση. Ο ορισμός των σημαιοφόρων θα γίνεται την 10η Οκτωβρίου κάθε έτους.

caffeine adv 2021

Με την ίδια τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, προβλέπεται η εξασφάλιση επιπλέον πιστώσεων για την απασχόληση εκπαιδευτικών. Συγκεκριμένα, θα διατεθεί επιπλέον ποσό 12,96 εκατ. ευρώ για το 2019 και 19,44 εκατ. για το 2020.
Η ρύθμιση όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση κρίνεται αναγκαία προκειμένου να καλυφθούν επείγουσες και απρόβλεπτες ανάγκες που αφορούν την ομαλή λειτουργία των σχολείων για το σχολικό έτος 2019-2020 και συγκεκριμένα για την εξασφάλιση πιστώσεων για απασχόληση του απαιτούμενου αριθμού αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, καθώς και Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού Προσωπικού.

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη την τροπολογία

neratzoulis neo

Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button