ΚΡΗΤΗ

Καταργείται οριστικά το αστυνομικό τμήμα Νεάπολης στο ΛασίθιΔημοσιεύθηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης και είναι πλέον Νόμος του κράτους, το Προεδρικό Διάταγμα για την «Αναδιάταξη – αναδιοργάνωση, σύσταση και λειτουργία περιφερειακών υπηρεσιών Ελληνικής Αστυνομίας».

Στο νομό Λασιθίου έχουμε την κατάργηση του αστυνομικού Τμήματος Νεάπολης,

Η Νεάπολη θα είναι η έδρα του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Λασιθίου.

Διεύθυνση Αστυνομίας Λασιθίου:

1. Στη Διεύθυνση Αστυνομίας Λασιθίου λειτουργούν το Επιτελείο και οι ακόλουθες Υπηρεσίες, οι οποίες υπάγονται διοικητικά σε αυτή:
α. Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγίου Νικολάου,
β. Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Νικολάου,
γ. Τμήμα Τροχαίας Αγίου Νικολάου,
δ. Τμήμα Τουριστικής Αστυνομίας Αγίου Νικολάου,
ε. Αστυνομικό Τμήμα Ιεράπετρας,
στ. Τμήμα Ασφάλειας Ιεράπετρας,
ζ. Αστυνομικό Τμήμα Σητείας
η. Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων Λασιθίου.

2. Στην ίδια Διεύθυνση λειτουργούν επίσης:

α. Ο Αστυνομικός Σταθμός Οροπεδίου Λασιθίου, ο οποίος εδρεύει στον ομώνυμο Δήμο και υπάγεται διοικητικά στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Νικολάου,
β. Ο Αστυνομικός Σταθμός Αερολιμένα Σητείας, ο οποίος εδρεύει στον ομώνυμο δήμο και υπάγεται διοικητικά στο Αστυνομικό Τμήμα Σητείας
γ. Ο Αστυνομικός Σταθμός Μακρύ Γιαλού, ο οποίος εδρεύει στη δημοτική ενότητα Μακρύ Γιαλού του δήμου Ιεράπετρας και υπάγεται διοικητικά στο Αστυνομικό Τμήμα Ιεράπετρας.

3.Έδρα των Υπηρεσιών της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου ορίζεται, αντίστοιχα, ο ομώνυμος δήμος πλην της περίπτωσης η΄, της οποίας ως έδρα ορίζεται η δημοτική ενότητα Νεάπολης του δήμου Αγίου Νικολάου.

Στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, πέραν των Διευθύνσεων Αστυνομίας των άρθρων 55 έως 58, λειτουργούν επίσης οι κατωτέρω Υπηρεσίες, οι οποίες υπάγονται διοικητικά σε αυτή:

• Τμήμα Τροχαίας Βορείου Οδικού Άξονα Κρήτης, με έδρα τη δημοτική ενότητα Λαππαίων του δήμου Ρεθύμνης, το οποίο ασκεί τις αρμοδιότητες της αστυνομίας τροχαίας στην περιοχή δικαιοδοσίας του. Στο ως άνω Τμήμα υπάγεται διοικητικά ο Σταθμός Τροχαίας Βορείου Οδικού Άξονα Κρήτης, ο οποίος εδρεύει στη δημοτική ενότητα Νεάπολης του δήμου Αγίου Νικολάου και ο οποίος ασκεί τις αρμοδιότητες της αστυνομίας τροχαίας στην περιοχή δικαιοδοσίας του.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close