Δευτέρα, 14 Ιούν 2021
box cafe αδω 2021
ΑρχικήΚΡΗΤΗΙεράπετρα: Καταπάτησαν ακίνητο πολίτη για ανεμογεννήτριες

Ιεράπετρα: Καταπάτησαν ακίνητο πολίτη για ανεμογεννήτριες

zuper adv 2021
kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
kingeight 2021a

Η εταιρία του αιολικού πάρκου στην Επισκοπή Ιεράπετρας φέρεται να καταπάτησε ακίνητο ενός ιδιώτη, για χρήση του για τις ανεμογεννήτριες – Η Δασική Υπηρεσία το θεωρεί δασική έκταση και επικαλείται νόμο που επιτρέπει τη δυνατότητα ενοικίασης δασικών εκτάσεων για συγκεκριμένες δράσεις όπως αυτή της εγκατάστασης ανεμογεννητριών.

Σύμφωνα με τον Ρ/Σ «Ηχώ 99,8», ο εν λόγο ιδιοκτήτης ανακάλυψε ότι το ακίνητό του καταπατήθηκε από την εταιρεία που κάνει την επένδυση στην περιοχή της Επισκοπής.

mechanical adv 2021

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον Ρ/Σ «Ηχώ 99,8» ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δασών Μανώλης Συλιγάρδος, ο χώρος έχει ενοικιαστεί καθώς θεωρείται ως δασική έκταση. Ο ίδιος τονίζει ότι εάν η Δασική Υπηρεσία χαρακτηρίσει το ακίνητο γεωργικό, τότε ο επενδυτής θα πρέπει να απομακρύνει τις ανεμογεννήτριες από το συγκεκριμένο σημείο του ιδιοκτήτη.

apostolakis adv 2

«Τώρα ως προς την περίπτωση του πολίτη στην Επισκοπή εάν θεωρεί ότι η έκτασή του είναι γεωργική υπάρχει η δυνατότητα να απευθυνθεί στην Δασική Υπηρεσία και τις λοιπές αρμόδιες επιτροπές προκειμένου εάν και εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις να αποχαρακτηριστεί η περιοχή από δασική», αναφέρει ο ίδιος, σημειώνοντας ότι ενδεχομένως ο ιδιοκτήτης να θεωρεί την ιδιοκτησία του γεωργική, η Δασική Υπηρεσία όμως να μην τη θεωρεί γεωργική.

Ωστόσο όπως υπογραμμίζει, η Δασική Υπηρεσία προκειμένου να αποφανθεί θα ελέγξει τους δασικούς χάρτες του νομού, οι οποίοι ναι μεν έχουν ολοκληρωθεί, αλλά δεν έχουν ακόμη αναρτηθεί καθώς αναμένονται οδηγίες από το Υπουργείο.

Πράγμα που σημαίνει ότι ένα ακίνητο μπορεί να χαρακτηριστεί δασικό, και με αυτόν τον τρόπο να δίδεται η δυνατότητα να παραχωρηθεί σε επιχειρήσεις.

zygos gif 2020b
001
Newsroomhttps://www.cna.gr
Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-