ΚΡΗΤΗ

Ιεράπετρα: Καταπάτησαν ακίνητο πολίτη για ανεμογεννήτριεςΗ εταιρία του αιολικού πάρκου στην Επισκοπή Ιεράπετρας φέρεται να καταπάτησε ακίνητο ενός ιδιώτη, για χρήση του για τις ανεμογεννήτριες – Η Δασική Υπηρεσία το θεωρεί δασική έκταση και επικαλείται νόμο που επιτρέπει τη δυνατότητα ενοικίασης δασικών εκτάσεων για συγκεκριμένες δράσεις όπως αυτή της εγκατάστασης ανεμογεννητριών.

Σύμφωνα με τον Ρ/Σ «Ηχώ 99,8», ο εν λόγο ιδιοκτήτης ανακάλυψε ότι το ακίνητό του καταπατήθηκε από την εταιρεία που κάνει την επένδυση στην περιοχή της Επισκοπής.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον Ρ/Σ «Ηχώ 99,8» ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δασών Μανώλης Συλιγάρδος, ο χώρος έχει ενοικιαστεί καθώς θεωρείται ως δασική έκταση. Ο ίδιος τονίζει ότι εάν η Δασική Υπηρεσία χαρακτηρίσει το ακίνητο γεωργικό, τότε ο επενδυτής θα πρέπει να απομακρύνει τις ανεμογεννήτριες από το συγκεκριμένο σημείο του ιδιοκτήτη.

«Τώρα ως προς την περίπτωση του πολίτη στην Επισκοπή εάν θεωρεί ότι η έκτασή του είναι γεωργική υπάρχει η δυνατότητα να απευθυνθεί στην Δασική Υπηρεσία και τις λοιπές αρμόδιες επιτροπές προκειμένου εάν και εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις να αποχαρακτηριστεί η περιοχή από δασική», αναφέρει ο ίδιος, σημειώνοντας ότι ενδεχομένως ο ιδιοκτήτης να θεωρεί την ιδιοκτησία του γεωργική, η Δασική Υπηρεσία όμως να μην τη θεωρεί γεωργική.

swell adv 2021

Ωστόσο όπως υπογραμμίζει, η Δασική Υπηρεσία προκειμένου να αποφανθεί θα ελέγξει τους δασικούς χάρτες του νομού, οι οποίοι ναι μεν έχουν ολοκληρωθεί, αλλά δεν έχουν ακόμη αναρτηθεί καθώς αναμένονται οδηγίες από το Υπουργείο.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Πράγμα που σημαίνει ότι ένα ακίνητο μπορεί να χαρακτηριστεί δασικό, και με αυτόν τον τρόπο να δίδεται η δυνατότητα να παραχωρηθεί σε επιχειρήσεις.


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button