ΚΡΗΤΗ

Κατάληψη των εκπαιδευτικών στην Περιφέρεια Κρήτης (pics)

Στους δρόμους βγήκαν και σήμερα οι εκπαιδευτικοί και στην Κρήτη διαμαρτυρόμενοι για το νέο σύστημα διορισμών μόνιμων και αναπληρωτών το οποίο προωθεί η κυβέρνηση. 

Οι εκπαιδευτικοί Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης ζητούν τη μονιμοποίηση των αναπληρωτών, κάλυψη όλων των κενών και να μην προωθηθεί το προσοντολόγιο.

Στο Ηράκλειο οι εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν και σήμερα στην πλατεία Ελευθερίας, και ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας προς τα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης.

«Για ακόμη μια φορά ήρθαμε να διατρανωσουμε την αντίθεση μας στο επικείμενο νομοσχέδιο για τους διορισμούς του Υπουργείου Παιδείας» υπογράμμισε ο κ. Ζαχαρίας Ρηγακης από την ΕΛΜΕ Ηρακλείου.
«Δηλώνουμε με κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν θα επιτρέψουμε να μείνουν εκτός διορισμών οι συνάδελφοί μας που όλα αυτά τα χρόνια στηρίζουν το δημόσιο σχολείο περιπλανώμενοι στις τέσσερις γωνιές της Ελλαδος» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε δηλώσεις του ο Άρης Τσιτσος, μέλος ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Ιεράπετρας «Μαρία Λυδακη» επεσήμανε:
«Όλοι οι σύλλογοι της Ανατολικής Κρήτης είναι συντεταγμένοι στον ανυποχώρητο αγώνα για μαζικό και μόνιμο διορισμό όλων των εκπαιδευτικών, με μοναδικό κριτήριο το πτυχίο και την προϋπηρεσία. Κριτήρια όπως το προσοντολόγιο αποτελούν επιταγές της ΕΕ και του ΟΟΣΑ και συντελούν στην απαξίωση του ρόλου του εκπαιδευτικού και του δημόσιου σχολείου και στην υποβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης».

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close