ΚΡΗΤΗ

Καστέλλι: Ξεριζώνουν ελαιόδεντρα για το νέο αεροδρόμιο – Αντιδράσεις κατοίκων

Από το πρωί της περασμένης Τετάρτης ξεκίνησαν οι πρώτες εκριζώσεις ελιών στα οριοθετημένα οικόπεδα που αναμένεται να κατασκευαστεί το νέο αεροδρόμιο Καστελλίου.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τέσσερα οικόπεδα στην περιοχή του Ευαγγελισμού και πρόκειται ουσιαστικά για τις πρώτες εργασίες για να προχωρήσει η χωροθέτηση του εργοταξίου και να ξεκινήσουν τα πρόδρομα έργα.

caffeine adv 2021

Την ίδια ώρα που οι κάτοικοι της περιοχής εκφράζουν την αγωνία τους και την ανησυχία τους γιατί ακόμη δεν έχουν λάβει αποζημιώσεις για τις περιουσίες τους μιας και η δικαστική εκκρεμότητα παραμένει.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Ιδιοκτητών και Κατοίκων περιοχής Ευαγγελισμού Πεδιάδος «Ο ΚΥΠΕΡΑΣ», «οι εργασίες αυτές γίνονται, σε εφαρμογή απαράδεκτων και άδικων δικαστικών αποφάσεων που όρισαν εξευτελιστικές τιμές, κατόπιν μιας απαράδεκτης δικαστικής διαδικασίας».

neratzoulis neo

Παράλληλα οι κάτοικοι τονίζουν ότι ακόμα δεν έχουν λάβει τις αποζημιώσεις ενώ κάνουν λόγο για κοροϊδία από πλευράς της Πολιτείας, καθώς επίκειται επίσκεψη του γενικού δ/ντή του Υπουργείου Υποδομών, χωρίς να υπάρχει ενημέρωση προς τους κατοίκους ή προς τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Από τις 9/10/2019 μηχανήματα ξεριζώνουν τα ελαιόδεντρα στην περιοχή μας, για τις πρόδρομες εργασίες κατασκευής του Νέου Αεροδρομίου,

Οι εργασίες αυτές γίνονται, σε εφαρμογή απαράδεκτων και άδικων δικαστικών αποφάσεων, που όρισαν εξευτελιστικές τιμές, κατόπιν μιας απαράδεκτης δικαστικής διαδικασίας, με αποκλειστική ευθύνη του Υπουργείου Υποδομών .

Τα παραπάνω έχουν φέρει τους κάτοικους της περιοχής σε κατάσταση οργής και απόγνωσης, αφού βλέπουν την γη τους να καταλαμβάνεται από το Δημόσιο, αντί εξευτελιστικού τιμήματος, (χωρίς να τους έχει καταβληθεί ούτε 1 ευρώ).

Ταυτόχρονα εισπράττουν ,την απαξίωση και περιφρόνηση της Πολιτείας, που όχι μόνο δεν έρχεται κοντά τους, να αφουγκραστεί την αγωνία, τον πόνο τους και την οργή τους, ως οφείλει , αλλά απαξιεί ν΄ απαντήσει στις αλλεπάλληλες επιστολές και υπομνήματα που έχουμε καταθέσει .

Αντί αυτού, μαθαίνουμε από την τύπο ότι βρίσκεται εδώ, στο Ηράκλειο, ο κ. Γενικός Δντής του Υπουργείου Υποδομών. Εμείς, δεν έχουμε καμιά ενημέρωση, για να τον συναντήσουμε, προκειμένου να διαπιστώσει και ίδιος τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, με αποκλειστική ευθύνη τους, ώστε να ενημερώσει την ηγεσία του Υπουργείου .

Επίσης όπως μαθαίνουμε, για την επίσκεψη αυτή, δεν έχει καν ενημερωθεί ούτε ο Δήμαρχος ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΟΣ .

Όλα αυτά δείχνουν μια απαξίωση στο πρόσωπο μας και στο πρόσωπο του εκλεγμένου Δημάρχου, την οποία και καταγγέλλουμε δημόσια .

Δηλώνουμε μετά από όλα αυτά, ότι θ΄ αγωνιστούμε με οιονδήποτε μέσο διαθέτουμε, για να υπερασπίσουμε την γη μας και την αξιοπρέπεια μας».

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button