ΚΡΗΤΗ

Κ.Σ. Αγίου Νικολάου: «Δεν ζητάμε απαγόρευση κυνηγιού αλλά λιγότερη πίεση»

Σε επικοινωνία που είχε με το Kynoclub ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αγίου Νικολάου διευκρινίζει πως η διοίκηση του δεν ζητά την διακοπή του κυνηγίου στο Οροπέδιο Καθαρού στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης αλλά μόνο την συνδρομή των κυνηγών για περιορισμό της  κυνηγετικής πίεσης που ασκείται στην συγκεκριμένη περιοχή.

Και φυσικά δεν ζητά την διακοπή του κυνηγίου ….πανελλαδικά όπως κατάλαβαν ορισμένοι βιαστικοί αναγνώστες.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Ασφαλώς η πρωτοβουλία του Κυνηγετικού Συλλόγου είναι προς την σωστή κατεύθυνση, αφού διαπιστώνει πως ασκείται υπερβολική τοπική πίεση. Μια πίεση που τελικά  αποβαίνει εις βάρος της κυνηγετικής δραστηριότητας και των θηραμάτων. Ν.Φ

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Αγίου Νικολάου 

swell adv 2021

Μετά την έναρξη της φετινής κυνηγετικής χρονιάς στον κάμπο του Οροπεδίου Καθαρού στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης παρατηρήθηκε από αρκετούς κυνηγούς το γεγονός ότι σύμφωνα  με άλλες χρονιές το ποσοστό του πληθυσμού του λαγού έχει ραγδαία πτώση, με πάρα πολύ χαμηλό αριθμό θηραμάτων.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Κάθε χρονιά, είτε καλή είτε κακή, όλοι οι κυνηγοί πρέπει να προσέξουμε από μόνοι μας τον κάθε κυνηγότοπο μας και να προσαρμοστούμε στην πραγματικότητα. Αφού βλέπουμε οι ίδιοι την μεγάλη πτώση του θηράματος, καλό θα ήταν να σκεφτούμε λογικά και πρακτικά για το μέλλον. Δηλαδή να αφήσουμε λίγο τον κάμπο να ξεκουραστεί, να ανασάνει για κάποιο διάστημα, να του προσφέρουμε αυτό που ίσως έχει ανάγκη. Λίγη ξεκούραση και όχι πίεση. Να ελαχιστοποιήσουμε και ακόμα καλύτερα να σταματήσουμε τις εξόδους στον κάμπο του Καθαρού, να αφήσουμε λίγο τα ζωντανά να αναπαραχθούν να μας φέρουν νέο αίμα και περισσότερο να πάρουμε την ευθύνη όλοι μαζί σαν κυνηγοί να προστατέψουμε την περιοχή μας, τους λαγότοπους των προπαππούδων μας, των παππούδων μας, των παιδιών μας, των εγγονιών μας.

Έχουμε ευθύνη όλοι μας μα περισσότερο εμείς οι ντόπιοι. Ας θυμηθούμε τον περσινό χειμώνα και τις συνθήκες που έφερε αρκετό χιονιά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Εάν αυτό συμβεί και φέτος τον χειμώνα το πρόβλημα θα γίνει μεγαλύτερο για το Οροπέδιο Καθαρού. Μια χρονιά είναι, θα περάσει, άντε έστω δύο, να ξεστρατίσουν οι λαγοί να μη ξεντοπίζονται, να κατεβούν οι τρυπιαριδες πιο χαμηλά, να ξαναγίνει η αναγέννηση που χρειάζεται.

Μπορούμε να το κάνουμε, δε θέλει κόπο, λίγη υπομονή. Ας προσπαθήσουμε τουλάχιστον, λίγο – λίγο, να μη πηγαίνουμε ώστε να σταματήσουμε για κάποιο διάστημα την έξοδο στον κάμπο του Καθαρού. Αν δεν συμβεί αυτό και δε συμβάλουμε όλοι μαζί ξέρουμε τις επιπτώσεις, σε λίγα χρόνια όπως λέμε στη γλώσσα μας οι κυνηγοί δεν θα χει ούτε τρίχα και σκάρμη πουθενά.

Όλοι μαζί μπορούμε, έχουμε ανθρωπιά, από ένα λαγό παραπάνω δε θα σωθεί κάνεις μας ή από μία έξοδο, ο καθένας μας από τον κάμπο μέχρι ώστε να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ας κάτσουμε να σκεφτούμε και να ζυγίσουμε τα πράγματα όλοι μαζί να αυξήσουμε ξανά τον πληθυσμό του λαγού με αυτό τον τρόπο.

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ. του Κυνηγετικού Συλλόγου Αγίου Νικολάου


Σχετικά άρθρα

Back to top button