ΚΡΗΤΗ

Jackal Stone: Η μεγαλύτερη αντιτρομοκρατική άσκηση σε πανελλαδικό επίπεδο στην Κρήτη

Τελευταία ενημέρωση:

Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου ξεκινά στην Κρήτη η μεγαλύτερη αντιτρομοκρατική άσκηση που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα και έχει την κωδική ονομασία «Jackal Stone».

Διοργανώνεται από την Ελληνική Αστυνομία σε συνεργασία με την Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη (US Special Operations Command Europe – SOCEUR).

Ουσιαστικά, πρόκειται για μία άσκηση που γίνεται συστηματικά στην Ευρώπη και φέτος την… τιμητική της θα έχει η Κρήτη, στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ σε θέματα ασφάλειας και αντιτρομοκρατίας.

Η συμφωνία για να γίνει η «Jackal Stone» στην Κρήτη πραγματοποιήθηκε πριν από πολλούς μήνες, όμως οι λεπτομέρειες καθορίστηκαν σε συναντήσεις αξιωματούχων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με τη διπλωματική αντιπροσωπεία των ΗΠΑ στην Αθήνα που δεν ήρθαν στο «φως» της δημοσιότητας.

Βασικό σενάριο της άσκησης είναι η πειρατεία από τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους με πλοίο που μεταφέρει εκατοντάδες επιβάτες, αναφέρει καλά ενημερωμένη πηγή.

Στη φετινή «Jackal Stone» θα συμμετέχουν στελέχη των ειδικών υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ., του Λιμενικού καθώς και άνδρες των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων μαζί με Αμερικανούς κομάντος.

CNA Stream

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close