Τετάρτη, 12 Μαΐ 21
box cafe αδω 2021
ΑρχικήΚΡΗΤΗΙΤΕ, Χερσόνησος: Θα καταγράψει την κατάσταση των ακτών που επλήγησαν

ΙΤΕ, Χερσόνησος: Θα καταγράψει την κατάσταση των ακτών που επλήγησαν

kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
kingeight 2021a

Το Εργαστήριο Παράκτιας και Θαλάσσιας ‘Έρευνας του ΙΤΕ, στο πλαίσιο της συνεργασίας με τη Δ/νση Περιβάλλοντος και Υδρο-οικονομίας της Περιφέρειας Κρήτης, θα πραγματοποιήσει εργασίες πεδίου, αύριο, Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου, στην παραλιακή ζώνη του Δήμου Χερσονήσου, με σκοπό τη γενική αποτύπωση της κατάστασης στις ακτές που επλήγησαν από την πρόσφατη κακοκαιρία.

Οι εργασίες θα επικεντρωθούν σε επίμαχα σημεία, όπως γύρω από το λιμενικό καταφύγιο Γουβών, στις εκβολές του Αποσελέμη, κ.α., με στόχο την εκτίμηση των επιπτώσεων από τις τελευταίες πλημμύρες στο παράκτιο περιβάλλον, καθώς και της φυσικής εξέλιξης των πληγεισών περιοχών σε βάθος χρόνου.

mechanical adv 2021

Αυτό θα γίνει με μία σειρά μετρήσεων που θα επαναλαμβάνονται περιοδικά μέχρι το τέλος του 2021, στις οποίες θα γίνει χρήση όλων των υπολογιστικών και τεχνικών μέσων του εργαστήριου (drone, μίνι υποβρύχιο ROV για οπτική αποτύπωση της κατάστασης, κυματογράφοι κ.α.) με σκοπό την  παρακολούθηση της εξέλιξης της κατάστασης συνολικά στην περιοχή αλλά και εστιασμένα στα σημεία όπου εμφανίστηκαν εντονότερα τα φαινόμενα.

apostolakis adv 2

Το εργαστήριο υποστηρίζει με ιδίους πόρους τη δράση αυτή, η οποία αναμένεται να δημιουργήσει έναν σημαντικό όγκο πληροφορίας και γνώσης σχετικά με τη συμπεριφορά και ανταπόκριση της συγκεκριμένης περιοχής στη διάβρωση, υπό συνθήκες ακραίων φυσικών φαινομένων πλημμύρας από την ενδοχώρα, ως συνέπεια της κλιματικής αλλαγής.

Επίσης θα δημιουργήσει υλικό για χρήση στην ανάπτυξη ανθεκτικότητας στην περιοχή και θα μεταφέρει τη γνώση σε άλλες περιοχές του νησιού με αντίστοιχα χαρακτηριστικά.

zygos gif 2020b
wind one adv
Stream+
Stream+https://www.cna.gr
Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...
bbq stories2020
notakis adv
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble