ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο: Νέο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα αυτόματων κομποστοποιητών

Μετά την διανομή των 701 κομποστοποιητών, σε κατοίκους περιαστικών περιοχών της πόλης, ο Δήμος Ηρακλείου συνεχίζει τις δράσεις οι οποίες εναρμονίζουν τις εφαρμοζόμενες πρακτικές με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, με την ανάπτυξη κομποστοποιητών και σε πολυκατοικίες της πόλης.

Ο Δήμος Ηρακλείου συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Συστήματα Αυτόνομης Οικιακής Κομποστοποίησης σε Αστικό Περιβάλλον», σύμφωνα με το οποίο ο Δήμος θα προχωρήσει στην απόκτηση και την εγκατάσταση αυτόνομων μηχανικών κομποστοποιητών, κλειστών δηλαδή μονάδων κομποστοποίησης, οι οποίοι λειτουργούν χωρίς οσμές και διαρροές, με σχεδόν μηδενική ανθρώπινη παρέμβαση αφού διαθέτουν ειδικό λογισμικό ελέγχου λειτουργίας, μπορούν να τοποθετηθούν οπουδήποτε και το μέγεθός τους ποικίλει ανάλογα τις χρήσεις τους.

Στόχος του έργου, είναι η ανάπτυξη κομποστοποιητών σε πολυκατοικίες του Ηρακλείου, οι οποίοι θα επεξεργάζονται τα βιοαπόβλητα των κατοίκων χωρίς τη δημιουργία οποιασδήποτε ενόχλησης για τους περιοίκους.

Το πρόγραμμα, αναμένεται να υλοποιηθεί κατά τη διάρκεια της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020, με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης 30 μηνών και συγχρηματοδότηση 85% από κοινοτικούς πόρους και 15% εθνικούς.Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close