ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο: Ξεκινούν έργα για 273 ράμπες αναπήρων

Στην κατασκευή 106 νέων ραμπών για ανάπηρους στα πεζοδρόμια του Ηρακλείου προχωρά ο δήμος, έπειτα από σύμβαση που υπέγραψε σήμερα ο δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός με την ανάδοχο εταιρεία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Ηρακλείου πρόκειται για ένα έργο που αφορά στην κατασκευή νέων ραμπών ΑμεΑ στα πεζοδρόμια της πόλης καθώς και στην αποκατάσταση της υψομετρικής διαφοράς μερικών εκατοστών που υπάρχει σε αρκετές υφιστάμενες. Το έργο έχει τελικό ποσό σύμβασης 68.615,41 ευρώ και η χρηματοδότηση προέρχεται από πόρους του δήμου.

caffeine adv2020b

«Θα κατασκευαστούν συνολικά 106 νέες ράμπες και θα αποκατασταθούν 167 από τις υπάρχουσες σε δρόμους της πόλης του Ηρακλείου. Συνεχίζουμε την υλοποίηση του σχεδιασμού μας για την Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα, με στόχο να καταστήσουμε το Ηράκλειο μια πόλη φιλική και προσβάσιμη για όλους. Γνωρίζουμε ότι χρειάζεται ακόμα πολλή δουλειά για να το πετύχουμε, ωστόσο ήδη έχουμε σημειώσει πρόοδο στον συγκεκριμένο τομέα και δεν θα σταματήσουμε την προσπάθεια μέχρι τα Άτομα με Αναπηρία να μπορούν να κινηθούν παντού στο Ηράκλειο, ελεύθερα και δίχως εμπόδια, όπως και οι λοιποί δημότες», είπε δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός. Στην υπογραφή της σύμβασης παρέστη και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης.

Ειδικότερα, η σύμβαση προβλέπει παρεμβάσεις στους δρόμους: Λεωφόρος Δημοκρατίας, Γερωνυμάκη, Λεωφόρος Σοφοκλή Βενιζέλου, Γιαμαλάκη, Κυρίλλου Λουκάρεως – Αγίου Μηνά, πλατεία Κορνάρου, Αβέρωφ, Ανδρέα Παπανδρέου, πλατεία Κύπρου, Χαρ. Τρικούπη, Κονδυλάκη, Πλαστήρα, Μποφώρ, πλατεία Ελευθερίας, Ξανθουδίδη, Ιδομενέως, Κορωναίου, Ανδρεαδάκη και σε διάφορα σημεία της πόλης ύστερα από αιτήματα πολιτών.

neratzoulis neo

CNA Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button