ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο: Ξέφυγε η κατάσταση στο πάρκο Γεωργιάδη (pics)

Τελευταία ενημέρωση:

Ξέφυγε η κατάσταση στο κέντρο του Ηρακλείου με αφορμή τις εργασίες περίφραξης, στο πλαίσιο του σχεδίου ανάπλασης που θα πραγματοποιήσει η δημοτική αρχή στο Πάρκο Γεωργιάδη.

Μέλη των φυλών του πάρκου Γεωργιάδη και άλλοι πολίτες συγκεντρώθηκαν αρχικά στο πάρκο με σκοπό να  σταματήσουν τις εργασίες.

Επικράτησε ένταση ανάμεσα σε αστυνομία και διαμαρτυρόμενους, κάτι που συνεχίστηκε και εκτός πάρκου.

Εκεί, οι αστυνομικές δυνάμεις που στη συνέχεια ενισχύθηκαν, συγκρούστηκαν με τους διαμαρτυρόμενους ενώ έγιναν και ρίψεις αντικειμένων. Φυσικά, δεν έλειψε το κυνηγητό ενώ για αρκετή ώρα, η κυκλοφορία των οχημάτων στην Λεωφόρο Δημοκρατίας, διεκόπη λόγω των επεισοδίων κατά τη διάρκεια των οποίων έπεσαν και πέτρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα επεισόδια τραυματίστηκε και αστυνομικός.

Τα πνεύματα ηρέμησαν αρκετή ώρα μετά με τον εργολάβο που θα ξεκινούσε τις εργασίες, να αποχωρεί…

Όπως είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ράδιο Κρήτη ο προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας Μαρίνος Παττακός, η σημερινή εξέλιξη είναι μία δυσάρεστη εξέλιξη. Η εντολή που είχε δώσει ο Εισαγγελέας στην Ελληνική Αστυνομία ήταν να γίνει απομάκρυνση των διαμαρτυρομένων και η ΕΛ.ΑΣ έκανε τη δουλειά της.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εργασίες και γενικότερα ο σχεδιασμός της Δημοτικής Αρχής στο πάρκο Γεωργιάδη θα συνεχιστούν κανονικά. Ο Δήμαρχος που ηγείται των αποφάσεων θα κάνει κάποιες κινήσεις και οι εργασίες θα συνεχιστούν, ανέφερε ο κ. Παττακός.

CNA Stream

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close