Πέμπτη, 22 Απρ 21
box cafe adv2020
ΑρχικήΚΡΗΤΗΗράκλειο | Βγαίνουν στους δρόμους τα ηλεκτρικά λεωφορεία

Ηράκλειο | Βγαίνουν στους δρόμους τα ηλεκτρικά λεωφορεία

cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
vasilakis
kingeight 2021a
kokolakis adv 2021 3

Υπεγράφη σήμερα το πρωί της Παρασκευής 19 Μαρτίου στη Λότζια η σύμβαση με τίτλο «Εκτέλεση Αστικής Συγκοινωνίας για τη λειτουργία της 3ης Γραμμής Mini Bus και την πιλοτική λειτουργία Ηλεκτροκίνητων Λεωφορείων». Τη σύμβαση για τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία υπέγραψαν ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός με τον Πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου Καλλέργο Βουλγαράκη, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη.

Σύμφωνα με όσα προβλέπει η σύμβαση, τίθεται πλέον σε λειτουργία μία ακόμα δωρεάν γραμμή Mini Bus με αφετηρία τον χώρο στη γέφυρα της Εθνικής Οδού, μεταξύ Λ. Κνωσσού και οδού Ερυθραίας, στην περιοχή Μπεντεβή η οποία θα εξυπηρετεί κυρίως τους κατοίκους των νοτίων προαστίων. Οι χρήστες θα μπορούν να σταθμεύουν δωρεάν στο πάρκινγκ της αφετηρίας και να χρησιμοποιούν δωρεάν τα Mini Bus για την πρόσβασή τους στο κέντρο της πόλης.

mechanical adv 2021

Η τρίτη γραμμή ξεκινά την Δευτέρα 22 Μαρτίου και το ωράριο λειτουργίας της, λόγω και των μέτρων προστασίας από την διασπορά του Covid – 19, είναι 07.00 το πρωί έως 3 το μεσημέρι, από Δευτέρα έως και Σάββατο, με δρομολόγιο κάθε τέταρτο. Όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, θα επεκταθεί και το απόγευμα.

apostolakis adv 2

Η διαδρομή της 3ης Γραμμής Mini Bus είναι :

Αφετηρία, οδός Ερυθραίας, οδός Θ. Σκορδαλού, Λ. Κνωσού, Λ. Δημοκρατίας (μέχρι Καλαμά), οδός Καποδιστρίου, οδός Χρυσοστόμου, πλατεία Κύπρου (1η στάση), οδός Έβανς, Πλ. Κορνάρου (2η στάση), οδός Κ. Λουκάρεως, οδός Αγίου Μηνά (3η στάση), Λ. Καλοκαιρινού (4η & 5η στάσεις), Χανιώπορτα, Πύλη Βηθλεέμ (6η στάση), Πολιτιστικό Κέντρο (7η στάση), Πλ. Κύπρου (8η στάση), Λ. Κνωσού, και επιστροφή στην αφετηρία.

Τη διαδρομή θα πραγματοποιούν δύο ηλεκτρικά λεωφορεία μαζί με δύο συμβατικά. Τα κριτήρια με τα οποία σχεδιάστηκε η διαδρομή ήταν η παροχή δυνατότητας στους χρήστες για άμεση πρόσβαση στο κέντρο της πόλης, χωρίς Ι.Χ. αλλά και η διέλευση από σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος της παλιάς πόλης του Ηρακλείου.

Η χρηματοδότηση για την απόκτηση των δυο ηλεκτροκίνητων λεωφορείων είναι από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ) και από τον Δήμο Ηρακλείου, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου EcoRouts .

Αμέσως μετά την υπογραφή ο Δήμαρχος δήλωσε: «Με την έναρξη λειτουργίας της νέας γραμμής Mini Bus ολοκληρώνεται μια σημαντική κυκλοφοριακή παρέμβαση στη λειτουργία της πόλης η οποία έχει αλλάξει τον τρόπο μετακίνησης χιλιάδων δημοτών. Παράλληλα, το Ηράκλειο μπαίνει πλέον και επισήμως στην εποχή της ηλεκτροκίνησης. Με αυτόν τον τρόπο, προστατεύουμε το περιβάλλον, προσφέρουμε στους δημότες εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης, δημιουργούμε ένα κέντρο χωρίς Ι.Χ.»

Να υπενθυμίσουμε ότι ήδη λειτουργούν δύο γραμμές Mini Bus, η κόκκινη γραμμή με αφετηρία το λιμάνι, η οποία εξυπηρετεί τους κατοίκους των ανατολικών περιοχών της πόλης και η μπλε γραμμή με αφετηρία το Παγκρήτιο Στάδιο, η οποία εξυπηρετεί τους κατοίκους των δυτικών περιοχών της πόλης.
Με τη πράσινη γραμμή που ξεκινάει άμεσα θα εξυπηρετούνται και οι κάτοικοι των νοτίων περιοχών της πόλης. Επιπλέον, με την επικάλυψη των διαδρομών και τη χρήση κοινών στάσεων, ο χρήστης μπορεί με μόνο μία μετεπιβίβαση να προσεγγίσει περισσότερες περιοχές της πόλης.

Ο Δήμος Ηρακλείου, με αφορμή και το έργο ανάπλασης στον Σταυρό που επέβαλε νέα κυκλοφοριακά δεδομένα και προκειμένου να ανακουφίσει το κέντρο από τα Ι.Χ., ανέλαβε το κόστος χρήσης των μετακινήσεων με τα Mini Bus, προσφέροντας έτσι κίνητρο στους δημότες που θα τα επιλέξουν.

zygos gif 2020b
wind one adv
Newsroom
Newsroomhttps://www.cna.gr
Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
bbq stories2020
notakis adv
tech store adv 2021
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble