ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο: Το Καλοκαίρι θα παραδοθεί η νέα πτέρυγα του Βενιζέλειου Νοσοκομείου


Το καλοκαίρι του 2020 αναμένεται να παραδοθεί η νέα πτέρυγα του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, συνολικού εμβαδού 7.500 τ.μ. που κατασκευάζεται με χρηματοδότηση 8 εκατ. ευρώ από το «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης 2014-2020».Το σημαντικό αυτό έργο για τη δημόσια υγεία του νησιού επισκέφθηκαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη, υπηρεσιακά και νοσοκομειακά στελέχη και οι επιβλέποντες του έργου που ενημέρωσαν για την εξέλιξη του.

Παράλληλα ο περιφερειάρχης Κρήτης υπέγραψε την απόφαση για την χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Κρήτης 1,35 εκατ. ευρώ για την αγορά του ιατρικού και τεχνολογικού εξοπλισμού της νέας νοσοκομειακής πτέρυγας.

Σε δηλώσεις του ο κ. Αρναουτάκης, ανέφερε, ότι, «με ικανοποίηση διαπιστώνουμε σήμερα ότι έχουν προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό τα έργα της επέκτασης του Βενιζέλειου νοσοκομείου. Το καλοκαίρι θα είναι παραδοτέα η νέα πτέρυγα και είμαστε στην ευχάριστη θέση να διασφαλίσουμε και τους πόρους για όλο τον εξοπλισμό που χρειάζεται -ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός, ηλεκτρονικός εξοπλισμός- ούτως ώστε να είναι έτοιμη προκειμένου να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες της στους πολίτες του νησιού».

Τέλος στο εργοτάξιο, έγινε επιθεώρηση και στο Κέντρο Ενέργειας (ηλεκτρική-ηλεκτρονική «καρδιά») του νοσοκομείου για το οποίο, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης ύψους 800.000 ευρώ θα αγοραστεί νέος ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός.

Ετικέτες

CNA Team

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από τις 7 Σεπτεμβρίου του 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.

Σχετικά άρθρα

Close
Close