ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο | Τι έδειξαν τα rapid tests στο Αρκαλοχώρι

Κανένα θετικό κρούσμα κορωνοϊού δεν είχε προκύψει έως τις 2.10 το μεσημέρι από τους ελέγχους των κλιμακίων του ΕΟΔΥ στην πλατεία Ελευθερίας, στο Αρκαλοχώρι του δήμου Μινώα Πεδιάδος.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο κεντρικό μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Ράδιο Κρήτη ο υπεύθυνος ΕΟΔΥ Ηρακλείου Παναγιώτης Μαματζάκης, έως εκείνην την ώρα είχε ολοκληρωθεί σχεδόν το σύνολο των rapid test, καθώς είχαν πραγματοποιηθεί 472 έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 σε πεζούς και εκκρεμούσαν οι έλεγχοι από ένα κλιμάκιο για περίπου 15 άτομα .

neratzoulis neo

Οι έλεγχοι κρίθηκαν απαραίτητοι στον συγκεκριμένο δήμο καθώς είχε διαπιστωθεί αυξημένο ιικό φορτίο σε χωριά του δήμου, όπως στον Ευαγγελισμό. Όπως ο ίδιος σχολίασε,  τα αρνητικά αποτελέσματα δείχνουν προς δύο κατευθύνσεις: είτε οι στενές επαφές των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων των προηγούμενων ημερών “περιχαρακώθηκαν” οπότε δεν υπήρξε ευρεία διασπορά είτε τα άτομα- φορείς του ιού που δεν το γνωρίζουν δεν προσήλθαν στον έλεγχο.

Πάντως, ο κ Μαματζάκης τόνισε τη σημασία να μην “απομονώνονται” οι φορείς και να μην ενισχύονται λογικές “Σπιναλόγκας” υπογραμμίζοντα εμφατικά ότι τα ενεργά κρούσματα “μετά από 15 ημέρες θα είναι πάλι ενεργοί πολίτες”,.
Πηγή
ekriti.gr

Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button