ΚΡΗΤΗ

Το Ηράκλειο στις πρώτες πόλεις της Ελλάδας σε εθελοντική αιμοδοσία

Σε εξαιρετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26.08.2020 η συνάντηση εκπροσώπων του Παγκρήτιου Συνδέσμου Εθελοντών Αιμοδοτών& Δωρητών Οργάνων Σώματος “Αιματοκρήτης” με τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό, την Αντιδήμαρχο Κοινωνικών Υποθέσεων Ρένα Παπαδάκη και τον Γιώργο Βλαχάκη, επιστημονικό συνεργάτη του Δήμου Ηρακλείου.

Παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα των αιμοδοσιών στη Λότζια και ακολούθησε μια ουσιαστική συζήτηση για την περαιτέρω ανάπτυξη του θεσμού εθελοντικής αιμοδοσίας στην πόλη του Ηρακλείου. Η συνεργασία ανανεώθηκε με την προοπτική να γίνονται πλέον οι αιμοδοσίες κάθε Σάββατο λόγω της μεγάλης προσέλευσης των εθελοντών αιμοδοτών.

caffeine adv2020b

Μέχρι σήμερα στο Δήμο Ηρακλείου (Λότζια)  έχουν συγκεντρωθεί 3.017 μονάδες αίματος (123 ημέρες εθελοντικής αιμοδοσίας) στα πλαίσια του προγράμματος «αιμοδοτούμε μαζί» που υλοποιεί ο “Αιματοκρήτης” σε συνεργασία με την κινητή μονάδα Βενιζελείου Νοσοκομείου και τη στήριξη εθελοντικών φορέων της πόλης και ιδιαίτερα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού.

Συνολικά στα πλαίσια των δράσεων του “Αιματοκρήτη” στο Δήμο Ηρακλείου έχουν πραγματοποιηθεί 289 αιμοδοσίες και έχουν συγκεντρωθεί 7.484 μονάδες αίματος. Παράλληλα έχουν διανεμηθεί χιλιάδες ενημερωτικά έντυπα και έχουν διοργανωθεί ποικίλες ενημερωτικές δράσεις τόσο για την εθελοντική αιμοδοσία όσο και για τη δωρεά οργάνων, τη δωρεά μυελού οστών και τη δωρεά ομφάλιου αίματος.

neratzoulis neo

Το Ηράκλειο είναι πλέον ανάμεσα στις πρώτες πόλεις της Ελλάδας σε εθελοντική προσφορά!

CNA Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button