ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο: Σε ράντζα οι ασθενείς στην ψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ


Σε σοβαρές καταγγελίες για την κατάσταση που επικρατεί στην Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, προχώρησε το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου.Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ Δ. Βρύσαλη, η κατάσταση στην συγκεκριμένη κλινική του ΠΑΓΝΗ έχει ξεπεράσει το επίπεδο ασφαλείας για ασθενείς και εργαζομένους, καθώς την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου, νοσηλεύονταν 30 ασθενείς με δύναμη τμήματος βραχείας 23 κλινών και 6 ράντζα.

Όπως τονίζει ο κ. Βρύσαλης «είναι αυτονόητο ότι σε τέτοιες συνθήκες δεν υπάρχει προσωπικός χώρος ούτε οι προϋποθέσεις ηρεμίας που απαιτούνται, με συνέπεια να υποβαθμίζονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες ψυχικής υγείας».

«Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ υπάρχουν κάποιοι μικροί χώροι – προαύλια αυτοί δεν χρησιμοποιούνται λόγω έλλειψης προσωπικού, ενώ η γενικότερη κατάσταση της κλινικής και από άποψη χώρων και από άποψη τεχνικών προδιαγραφών χρήζει μεγάλων παρεμβάσεων και βελτιώσεων», σημειώνεται στην ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων.

Η κατάσταση που επικρατεί στην Ψυχιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ

Στην ανακοίνωση γίνεται επίσης λόγος για ένα περιβάλλον «με αυξημένο βαθμό επικινδυνότητας» ενώ ταυτόχρονα οι εργαζόμενοι «οδηγούνται σε φυσική, ψυχική και επαγγελματική εξουθένωση».

«Σαν Σωματείο Εργαζομένων την κατάσταση στην ψυχιατρική κλινική του Νοσοκομείου μας την έχουμε επισημάνει, αναδείξει και καταγγείλει επανειλημμένα στο παρελθόν. Ουσιαστική παρέμβαση αντιμετώπισης του προβλήματος ΔΕΝ έχει γίνει ούτε από διοικήσεις, ούτε από το Υπουργείο», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή
Με πληροφορίες από efsyn.gr
Ετικέτες

CNA Team

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από τις 7 Σεπτεμβρίου του 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.

Σχετικά άρθρα

Close
Close