ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο: Σε λειτουργία το Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας Ηλικιωμένων

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της 1ης Δημοτικής Κοινότητας Ηρακλείου ικανοποιείται με την λειτουργία του Κέντρου Κοινωνικής Φροντίδας Ηλικιωμένων, το οποίο θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στο εξής, σε  κτίριο στην Λεωφόρο Δημοκρατίας.

Το πρωί της Πέμπτης 12 Ιανουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα εγκαίνια της δομής, παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, της Αντιδημάρχου Κοινωνικών Υπηρεσιών Ρένας Παπαδάκη , του Αντιδημάρχου Δημοτικής Περιουσίας Μανόλη Βασιλάκη, της Αντιδημάρχου Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών Μαρίας Καναβάκη, του διευθυντή των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Φανούρη Οικονομάκη, της προέδρου της 1ης Δημοτικής Κοινότητας Γιάννας Ανυφαντάκη καθώς και υπηρεσιακών  στελεχών.

“ΧΡΥΣΟΣ

Το ΚΕΚΟΙΦ – ΑΠΗ  στεγάζεται σε ακίνητο 270 τ.μ. που βρίσκεται στη Λεωφόρο Δημοκρατίας 47-49 και το οποίο διαμορφώθηκε κατάλληλα προκειμένου να μπορεί να παρέχει υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας καθώς και φροντίδας υγείας σε ηλικιωμένους. Έχει στελεχωθεί όπως όλα τα αντίστοιχα Κέντρα του Δήμου Ηρακλείου από επαγγελματίες Κοινωνικούς Λειτουργούς, Εργοθεραπευτές, Φυσικοθεραπευτές, Νοσηλευτές και Οικογενειακούς Βοηθούς και σε αυτό θα μπορούν να απευθύνονται όλοι οι κάτοικοι της 1η Δημοτικής Κοινότητας ανεξάρτητα από την ηλικία, θρησκεία και εθνικότητα καθώς και όσοι αντιμετωπίζουν ειδικές καταστάσεις ,όπου απαιτείται άμεσα κοινωνική παρέμβαση. Στο ίδιο κτίριο στεγάζονται και οι υπηρεσίες του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» της περιοχής.

Ο Δήμαρχος σε δήλωση του αμέσως μετά τα εγκαίνια της δομής εξέφρασε την ικανοποίηση του τονίζοντας : «ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων του κέντρου του Ηρακλείου πήρε σάρκα και οστά. Πλέον, χάριν στην επίμονη προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής έχουν στη διάθεσή τους πιο εύκολη πρόσβαση σε υπηρεσίες που είναι απαραίτητες ειδικά για ανθρώπους κάποιας ηλικίας. Για αυτό και είμαστε βέβαιοι ότι θα αγκαλιάσουν και αυτήν την νέα δομή, το δεύτερο ΚΕΚΟΙΦΑΠΗ που θα λειτουργεί στην 1η Δημοτική Κοινότητα δηλαδή,  καθώς το ΚΕΚΟΙΦΑΠΗ Αγίας Τριάδας θα εξακολουθεί να παρέχει τις υπηρεσίες του κανονικά».

“IN_AND_OUT

Η διαδικασία ανεύρεσης, διαμόρφωσης και ολοκλήρωσης του κτιρίου έγινε μετά από συνεργασία των Αντιδημαρχιών Δημοτικής Περιουσίας και Κοινωνικών Υπηρεσιών.

Mechanical Solutions


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button