ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο: Σε λειτουργία η σχολική διαδικτυακή πλατφόρμα ανακύκλωσης

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Ο Δήμος Ηρακλείου με στόχο την ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας σε θέματα ανακύκλωσης θέτει σε λειτουργία την σχολική διαδικτυακή πλατφόρμα ανακύκλωσης, Followgreen – Greenschools.

Παράλληλα ξεκινάει και ο Σχολικός Μαραθώνιος Ανακύκλωσης σε όλα τα δημοτικά σχολεία του Δήμου. Η σχολική δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, την «Creta Recycling» και την «ΑΦΗΣ Α.Ε.», στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της δημοτικής πλατφόρμας Followgreen– Greenschools.

“ΧΡΥΣΟΣ

Από την αρχή της εβδομάδας ξεκίνησε στα δημοτικά σχολεία του Δήμου Ηρακλείου η τοποθέτηση ειδικών κάδων για τη χωριστή συλλογή υλικών. Συνολικά στην δράση ανακύκλωσης συμμετέχουν 77 σχολεία και ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον 44 από αυτά. Τα ανακυκλώσιμα υλικά που μπορούν να συλλέγουν τα παιδιά από το σπίτι τους με τη βοήθεια των γονιών είναι:

  • Χαρτί
  • Πλαστικό
  • Αλουμίνιο
  • Μπαταρίες

Οι γονείς θα μπορούν να ενισχύουν την προσπάθεια των παιδιών, καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης, προσκομίζοντας ανακυκλώσιμα υλικά που συλλέγουν στο σπίτι δωρίζοντας πόντους στα σχολεία, μέσω της δημοτικής πλατφόρμας Followgreen– Greenschools. Σκοπός της δωρεάς πόντων είναι οι γονείς να έρθουν σε επαφή με τη δημοτική πλατφόρμα, για να εκπαιδευτούν και οι ίδιοι σχετικά με την ανακύκλωση. Ο Δήμος πριν το τέλος της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, θα επιβραβεύσει σε ειδική εκδήλωση όλα τα σχολεία για την προσπάθεια που κατέβαλαν.

“IN_AND_OUT

Σε δήλωση του ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Κυκλικής Οικονομίας Κώστας Βαρδαβάς ανέφερε: «Προχωρούμε σε στοχευμένες δράσεις ευαισθητοποίησης της σχολικής κοινότητας σε θέματα ανακύκλωσης ώστε να υπάρξει γρηγορότερη διάχυση της πληροφορίας στις οικογένειες των παιδιών. Στόχος είναι η ανακύκλωση να εδραιωθεί στην καθημερινότητα των δημοτών , καθώς τα οφέλη της είναι πολλαπλά για τους πολίτες , αλλά και για το περιβάλλον. Η μετάβαση στην κυκλική οικονομία απαιτεί πλέον γρηγορότερα βήματα ακόμα κι αν αυτά προϋποθέτουν την αλλαγή νοοτροπίας μας κάτι το οποίο απαιτεί πολύ προσπάθεια και σχετίζεται με θέματα παιδείας»

Mechanical Solutions


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button