ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο | Παραδόθηκε στο κοινό το νέο πάρκο στην Λεωφόρο 62 Μαρτύρων | VideoΈνα νέο πάρκο 3,5 στρεμμάτων είναι από την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου στην διάθεση των δημοτών. Ο καινούργιος κοινόχρηστος χώρος βρίσκεται στην Λεωφόρο 62 Μαρτύρων (απέναντι από την Ένωση) και συγκεκριμένα στην συμβολή των οδών Λεωφ. 62 Μαρτύρων, Ιωάννη Σωπασή και  Αγίου Θωμά στο Ηράκλειο.  Περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων παιδική  χαρά, παγκάκια, υδάτινο στοιχείο, μικρή πλατεία με κερκίδες, μια μεγάλη πέργκολα κ.λπ.

Εκκρεμούν οι εργασίες πρασίνου (φυτεύσεις), οι οποίες πρόκειται να πραγματοποιηθούν την άνοιξη, μετά τη σχετική υπόδειξη των ειδικών. Πρόκειται να φυτευτεί ένας σημαντικός αριθμός δέντρων, θάμνων και αρωματικών φυτών.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Στο πάρκο βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής και ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη, καθώς και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Νίκο Αγγελάκη.

Αμέσως μετά την επίσκεψη ο Δήμαρχος δήλωσε: «Παραδίδουμε στους δημότες έναν ακόμα καινούργιο κοινόχρηστο χώρο αναψυχής και πρασίνου, Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, το οποίο αναβαθμίζει ουσιαστικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων, κυρίως του Δειλινού και των Καμινίων και όχι μόνο. Πιστεύουμε ότι οι κάτοικοι θα το αγαπήσουν και θα μας βοηθήσουν να το διατηρήσουμε σε καλή κατάσταση.

swell adv 2021

Μετά την δημιουργία περιπατητικής διαδρομής στα Ενετικά Τείχη, την ανάπλαση του Πάρκου Γεωργιάδη, την ανακαίνιση δεκάδων παιδικών χαρών, συνεχίζουμε με ολοκληρωμένο σχεδιασμό και συστηματική δουλειά την προσπάθεια για να την δημιουργία σύγχρονων κοινόχρηστων χώρων σε κάθε γειτονιά και σε κάθε κοινότητα του Δήμου. Γιατί ζητούμενο για μας είναι ένα μία καλύτερη καθημερινότητα για όλους».

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Η χρηματοδότηση του έργου, ύψους 684.305,24, προέρχεται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτη 2014-2020 στον άξονα προτεραιότητας: «Βιώσιμη Ανάπτυξη με Αναβάθμιση του Περιβάλλοντος και Αντιμετώπιση των Επιπτώσεων της Κλιματικής Αλλαγής».

Το ακίνητο στο οποίο δημιουργήθηκε το νέο πάρκο αποκτήθηκε από την προηγούμενη δημοτική  αρχή, η οποία εκπόνησε και την αρχική μελέτη. Η μελέτη τροποποιήθηκε, εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και υλοποιήθηκε από την παρούσα δημοτική  αρχή.


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button