ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο: Παραχωρήθηκε η έκταση για την ανέγερση σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας

Παρουσία της υφυπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη, υπεγράφη το μεσημέρι της Παρασκευής στη Λότζια η σύμβαση για την παραχώρηση της έκτασης όπου θα ανεγερθεί το Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας για 780 μαθητές ηλικίας 5 έως 18 ετών.

Την σύμβαση υπέγραψε ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης Παναγιώτη Τσακαλίδη και τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Διοικητικού Συμβουλίου των «Κτιριακών Υποδομών Α.Ε.» Γιάννη Χαρωνίτη.

caffeine adv 2021

Η έκταση, επιφάνειας 15.748,50 τ.μ., βρίσκεται στην Πανεπιστημιούπολη στις Βούτες και συνορεύει με τις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου ενώ η διάρκεια παραχώρησης της έκτασης είναι 50 χρόνια. Στόχος όλων των αρμοδίων είναι το έργο να δημοπρατηθεί μέσα στο 2020, προκειμένου να ανεγερθεί το κτίριο για την μετεγκατάσταση σε αυτό του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας.

Το Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας θα περιλαμβάνει Προσχολική Εκπαίδευση, Νηπιαγωγείο, Δημοτικό και εξατάξιο Γυμνάσιο. Προβλέπεται η ανέγερση υπερσύγχρονων, βιοκλιματικων εγκαταστάσεων, με θερμοκήπια, αποδυτήρια, θέσεις στάθμευσης, ημιυπαίθριους χώρους, υπόγεια κ.α.

neratzoulis neo

Ζητούμενο είναι το σχολείο να καλύπτει τις ανάγκες των μαθητών που προέρχονται από διαφορετικές κουλτούρες και να συνδέει αρμονικά τα παιδιά με τη φύση, αφού η κεντρική ιδέα βασίζεται σε αίθρια – αυλές γύρω από τις οποίες οργανώνεται η εκπαιδευτική δραστηριότητα.

Όπως τόνισαν τόσο η υφυπουργός όσο και ο πρύτανης, η λειτουργία του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας, μεταξύ άλλων, θα βοηθήσει ώστε το δυναμικό των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Κρήτης να εμπλουτιστεί με κορυφαίους επιστήμονες από ολόκληρη την Ευρώπη, οι οποίοι θα έχουν πλέον μια εξαιρετική επιλογή για την εκπαίδευση των παιδιών τους.

Όπως επεσήμανε ο δήμαρχος, η κατασκευή του Σχολείου σημαίνει ότι το Ηράκλειο θα αποκτήσει ένα καινούργιο σχολικό συγκρότημα, το οποίο θα μπορεί, εφόσον δεν συμπληρώνονται οι προβλεπόμενες θέσεις του από τους Ευρωπαίους, να εξυπηρετεί και τις ανάγκες κατά προτεραιότητα των πειραματικών σχολείων της πόλης.

Το Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας (ΣΕΠ) είναι ένα πρότυπο εκπαιδευτικό ίδρυμα με έδρα το Ηράκλειο. Ιδρύθηκε το 2005 και απευθύνεται τόσο σε Έλληνες, όσο και σε αλλοδαπούς. Είναι το μοναδικό σχολείο αυτού του είδους στην Ελλάδα όπου καλλιεργείται η Ευρωπαϊκή κουλτούρα και συνείδηση από κοινού με την Ελληνική παιδεία και διαμορφώνει Ευρωπαίους πολίτες, συμβάλλοντας προς την διαπολιτισμικότητα, την αμοιβαιότητα, την πραγματική αλληλεγγύη και την αλληλεπίδραση του τρόπου σκέψης και των ιδεών του άλλου ανθρώπου, του διαφορετικού από εμάς, και τέλος την κοινωνική ισότητα.

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button