Κυριακή, 18 Απρ 21
box cafe adv2020
ΑρχικήΚΡΗΤΗΗράκλειο, ΠΑΓΝΗ: Διασωληνωμένοι ασθενείς νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ;

Ηράκλειο, ΠΑΓΝΗ: Διασωληνωμένοι ασθενείς νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ;

cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
vasilakis
kingeight 2021a
kokolakis adv 2021 3

Τραυματίας έμεινε για ώρες στην ανάνηψη του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) μετά από επείγον χειρουργείο.

Στο ίδιο νοσοκομείο, ασθενής διασωληνώθηκε στη Νευρολογική και συνέχισε τη νοσηλεία σε απλό θάλαμο της κλινικής. Σοβαρά καρδιολογικά περιστατικά που χρήζουν εντατικής παρακολούθησης νοσηλεύονται σε κοινές κλίνες της Καρδιολογικής, ενώ καθυστερούν πάνω από 10 νευροχειρουργικές επεμβάσεις εξεργασιών εγκεφάλου.

mechanical adv 2021

Τα παραπάνω περιστατικά, την παραμονή διασωληνωμένων ασθενών σε κοινούς θαλάμους μετά τη μείωση των κλινών νοσηλείας σοβαρών περιστατικών non-COVID – λόγω της αποκλειστικής διάθεσης όλης της ΜΕΘ για ασθενείς COVID και της μετατροπής 5 κλινών της Μονάδας Εντατικής Παρακολούθησης Καρδιοπαθών (ΜΕΠΚ) σε ΜΕΘ non-COVID – καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ.

apostolakis adv 2

«Οι συνθήκες αυτές είναι επισφαλείς για τη νοσηλεία ασθενών σε κρίσιμη κατάσταση και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία αλλά και την ίδια τη ζωή τους. Δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις λειτουργίας για τις νέες κλίνες ΜΕΘ που έχει καθορίσει το ΚΕΣΥ (το 2016), σύμφωνα με τις οποίες ο χώρος νοσηλείας πρέπει να είναι “κατ’ ελάχιστο 25 m2 ανά κρεβάτι” και οι νοσηλευτές να είναι “κατ’ ελάχιστον 4” ανά κλίνη ΜΕΘ και να έχουν “επιπλέον εκπαίδευση στην εντατική και επείγουσα ιατρική”. Η στελέχωση των “νέων” αυτών κλινών ΜΕΘ γίνεται με νεοπροσληφθέντες ειδικευόμενους νοσηλευτές και με μετακινήσεις του υπάρχοντος ανεπαρκούς (επικουρικού κυρίως) προσωπικού, ένα μεγάλο μέρος του οποίου δεν έχει ούτε εμπειρία ούτε κατάλληλη εκπαίδευση για να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις της εντατικής και επείγουσας θεραπείας», υπογραμμίζει το Σωματείο.

Παρότι οι υγειονομικοί έχουν ζητήσει επανειλημμένα, από την αρχή της επιδημίας, ανάπτυξη νέων, πλήρως στελεχωμένων και εξοπλισμένων κλινών ΜΕΘ και ΜΑΦ με την προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού και την έγκαιρη πρόσληψη μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού υγειονομικού προσωπικού, ώστε να υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος προετοιμασίας και εκπαίδευσης για την ασφαλή νοσηλεία βαριά ασθενών, πέρασαν 9 μήνες χωρίς να παρθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο, με ευθύνη των διοικήσεων και του υπουργείου Υγείας.

Σοβαρές συνέπειες και από τη δέσμευση θαλάμων κλινικών και απλών κλινών

«Εις βάρος των ασθενών που πάσχουν από άλλα νοσήματα είναι και η δημιουργία κλινών COVID από τη δέσμευση θαλάμων διαφόρων κλινικών (π.χ. της Νεφρολογικής), όπως και η μείωση των τακτικών χειρουργείων και των τακτικών εξωτερικών ιατρείων, ενώ οι αναμονές για επεμβάσεις και για ραντεβού με γιατρούς είναι ήδη πολύμηνες. Τα προβλήματα αυτά αποτυπώνουν την αποτυχία των σχεδιασμών κυβέρνησης και διοικήσεων 7ης ΥΠΕ και ΠΑΓΝΗ και διαψεύδουν τους ισχυρισμούς τους για θωράκιση του δημόσιου συστήματος.

Οι καθυστερημένες και βεβιασμένες προσπάθειες πρόχειρης κάλυψης των αναγκών της πανδημίας στερούν πολύτιμα κρεβάτια από τη νοσηλεία non-COVID ασθενών, καθυστερούν τη διάγνωση και θεραπεία τους και αυξάνουν τον κίνδυνο νοσηρότητας και θνητότητας από διάφορες παθήσεις», υπογραμμίζει το Σωματείο.

Προκειμένου να εξασφαλισθούν ασφαλείς συνθήκες λειτουργίας των ΜΕΘ, το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ, μεταξύ άλλων, διεκδικεί: Να γίνουν άμεσα προσλήψεις επαρκούς, μόνιμου, κατάλληλα εκπαιδευμένου νοσηλευτικού προσωπικού, αξιοποιώντας και τους επιλαχόντες της προκήρυξης 2Κ και τους αιτούντες για επικουρικό προσωπικό. Να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Να εξασφαλιστεί με κρατική ευθύνη η συνεχιζόμενη εκπαίδευση του προσωπικού των ΜΕΘ και των ΤΕΠ στην εντατική και επείγουσα θεραπεία. Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης του νοσοκομείου για επέκταση υποδομών και προμήθεια εξοπλισμού, ώστε η δημιουργία νέων κλινών ΜΕΘ να μη γίνεται εις βάρος άλλων απαραίτητων κλινών του νοσοκομείου. Επίταξη των ιδιωτικών κλινών ΜΕΘ και ένταξη του συνόλου του προσωπικού και του εξοπλισμού τους στο κρατικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας.

zygos gif 2020b
wind one adv
Stream+
Stream+https://www.cna.gr
Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...
bbq stories2020
notakis adv
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble