Τετάρτη, 21 Απρ 21
box cafe adv2020
ΑρχικήΚΡΗΤΗΗράκλειο: Ο δήμος προσφέρει ελαιόλαδο και εργασία στις ευπαθείς ομάδες

Ηράκλειο: Ο δήμος προσφέρει ελαιόλαδο και εργασία στις ευπαθείς ομάδες

cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
vasilakis
kingeight 2021a
kokolakis adv 2021 3

Μια σημαντική πρωτοβουλία, μέσω της οποίας άνθρωποι που ανήκουν σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, θα έχουν την ευκαιρία να εργαστούν και ταυτόχρονα να μοιραστούν ποσότητες ελαιολάδου, αναλαμβάνει ο Δήμος Ηρακλείου.

Παράλληλα, όπως έγραψε χθες το Creta24,  από το ελαιόλαδο που θα συγκεντρωθεί, μεγάλη ποσότητα θα μοιραστεί δωρεάν στους δημότες που βρίσκονται σε ανάγκη, μέσω των κοινωνικών υπηρεσίων του Δήμου.

mechanical adv 2021

Συγκεκριμένα, ο Δήμος διαθέτει στο ακίνητο, γνωστό και ως «μετόχι Γρυλλιωνάκη», περίπου 1.300 ελαιόδεντρα που φέτος έχουν βεντέμα.

apostolakis adv 2

Η Δημοτική Αρχή αναζήτησε τον καλύτερο δυνατό τρόπο συλλογής και αξιοποίησης του ελαιοκάρπου και κατέληξε στην πρόταση συνεργασίας με τη ΔΕΠΑΝΑΛ, τα κύρια σημεία της οποίας έχουν ως εξής:

Η ΔΕΠΑΝΑΛ θα προσλάβει για την συγκομιδή άτομα, τα οποία θα υποδείξει Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, από τους στηριζόμενους στα προγράμματά της.

Τα άτομα αυτά θα αμειφθούν κανονικά με ημερομίσθιο από τη ΔΕΠΑΝΑΛ και θα μοιρασθούν ως bonus το 15% του ελαιολάδου το οποίο θα παραχθεί από τον καρπό που θα μαζέψουν, ενώ απώτερος στόχος είναι να αποτελέσουν τον πυρήνα μιας κοινωνικής επιχείρησης.

Η ΔΕΠΑΝΑΛ θα κρατήσει όσο ελαιόλαδο αντιστοιχεί στην δαπάνη της συλλογής του ελαιοκάρπου και το υπόλοιπο θα διατεθεί σε συμπολίτες, που το έχουν ανάγκη, πάντα σε συνεργασία με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου.

Η σχετική εισήγηση ψηφίστηκε το απόγευμα της Τετάρτης από το Δημοτικό Συμβούλιου (δια περιφοράς) και πλέον μπαίνει στην φάση της υλοποίησής της.

Με αυτόν τον τρόπο, όπως δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός: «Αξιοποιούμε την περιουσία του Δήμου, κάνοντας ουσιαστική κοινωνική πολιτική, στηρίζοντας και ενεργοποιώντας τους συμπολίτες που βρίσκονται σε πιο δύσκολη θέση».

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Δήμος διαθέτει πολλά ακόμα ελαιόδεντρα και σε άλλες περιοχές, ακόμα και εκτός νομού Ηρακλείου, τα οποία θα αξιοποιηθούν με ανάλογο τρόπο, πάντα με στόχο να ωφεληθούν οι άνθρωποι που το χρειάζονται περισσότερο.

zygos gif 2020b
wind one adv
bbq stories2020
notakis adv
tech store adv 2021
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble