ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο: Νέο αστυνομικό γραφείο στο κέντρο της πόλης

Το νέο Αστυνομικό Γραφείο Εξυπηρέτησης Δημοτών – Επισκεπτών, το οποίο ξεκίνησε την λειτουργία του αυτή την εβδομάδα στο ισόγειο του δημοτικού κτιρίου της Πολεοδομίας, στην Πλατεία Δασκαλογιάννη (είσοδος από οδό Κοζύρη), επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Ηράκλειο: Νέο αστυνομικό γραφείο στο κέντρο της πόλης 2

Το Γραφείο στελεχώνεται από αστυνομικό προσωπικό και έχει ως βασικό αντικείμενο την άμεση ανταπόκριση και αποτελεσματική διαχείριση των όποιων προβλημάτων ή περιστατικών ανακύπτουν ,την επίλυση των αστυνομικής φύσεως ζητημάτων, καθώς επίσης τη δημιουργία δικτύου επικοινωνίας και την ανάπτυξη συνεργασίας με Υπηρεσίες και Φορείς, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων και επισκεπτών της πόλης του Ηρακλείου.

Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει τις εξής αρμοδιότητες (οι οποίες στην πορεία, ενδεχομένως να αυξηθούν):

Ηράκλειο: Νέο αστυνομικό γραφείο στο κέντρο της πόλης 3

  • Παροχή πληροφοριών για την έκδοση διαβατηρίων , αστυνομικών δελτίων ταυτότητας , αδείας κυκλοφορίας μοτοποδηλάτου.
  • Έκδοση βεβαιώσεων απώλειας.
  • Θεώρηση γνησίου υπογραφής.
  • Θεώρηση φωτοαντιγράφων.
  • Επίδοση – κοινοποίηση εγγράφων Δικαστικών Επιμελητών.
  • Παραλαβή και διεκπεραίωση εισαγγελικών παραγγελιών.

Ο δήμαρχος επιθεώρησε τον χώρο, τον οποίο παραχώρησε ο Δήμος Ηρακλείου και συζήτησε με τους αστυνομικούς τις ελλείψεις που ενδεχομένως να υπάρχουν και τις βελτιώσεις που απαιτούνται.

Αμέσως μετά δήλωσε: «Το Αστυνομικό Γραφείο αναμφισβήτητα θα βοηθήσει στην ικανοποίηση αιτημάτων των δημοτών, περιορίζοντας αισθητά την ανάγκη μετάβασής τους στο Αστυνομικό Μέγαρο. Θέλω ωστόσο να τονίσω, ότι το αίτημα της Δημοτικής Αρχής είναι η ίδρυση Αστυνομικού Τμήματος στο κέντρο της πόλης, με πλήρεις αρμοδιότητες. Και σε αυτό θα επιμείνουμε».  Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close